sreda, 6. maj 2009

Ordinacija: seneni nahod

Predvidoma je danes zadnji dan mojega staža v ordinaciji. Mož se je že sprijaznil z novim načinom dela, pacienti tudi.

Ker zopet pišem med "delovnim časom", samo na kratko o zdravljenju senenega nahoda:

Terapevti za BRT, ki nimajo pojma, se ga lotijo tako, da testirajo posamezne pelode (trave, drevesa), potem pa pacientu dajejo terapije za pelode na katere je alergičen. To je simptomatski pristop in nikoli ne vodi v trajno ozdravitev.

Kako pa delamo mi?

Seneni nahod je skoraj vedno povezan z zakisanostjo in nepravilnim delovanjem jeter. Pa naj bo to pri 5 let staremu otroku, ali odrasli osebi. Zato je pot do ozdravitve malo zavita. Dominik pa pravi, da je uspeh zdravljenja pri senenem nahodu vedno negotov.

Prav tako ni možno zdraviti senenega nahoda v akutni fazi, ko pacient alergično reagira. To je tako, kot če bi želeli zdravili alergijo na mleko, pa bi mleko vsak dan uživali. Zato lahko dobi pacient nekaj podpornih terapij, da simptomi niso tako hudi, resno zdravljenje alergij pa se začne kasneje. Ker pa mora vsak pacient tudi razkisati in pozdraviti jetra (in še kaj drugega - glede na rezultate testiranja), se zdravljenje teh težav začne takoj.
Velikokrat se zgodi, da pacient po razkisanju in čiščenju jeter ni več alergičen na 30 pelodov, ampak samo na 5. Končno zdravljenje alergij tako poteka zelo hitro.

Nekaterim pacientom, ki imajo močne reakcije na pelode, pa svetujemo, naj pridejo jeseni ali pozimi. Kaj se pa zgodi? Ko so brez simptomov, jih "mučenje" z bioresonanco več ne zanima. Do naslednje pomladi.

ponedeljek, 4. maj 2009

Ordinacija: Še vedno se jezim in pomagam

Še vedno pomagam v ordinaciji (vidite, kako slaba asistentka sem - med delovnim časom pišem blog ...) in se čudim, jezim, pomagam. Čudim nad tem, kako nezdravi so že mladi ljudje, jezim nad slabimi terapevti za bioresonanco, pomagam z nasveti.

Če se le da, svetujemo že po telefonu. Pri nas je vedno potrebno dolgo čakati na pregled, čeprav je trenutno čakalna doba "samo" slaba dva meseca, zato lahko bodoči pacienti med tem že kaj sami naredijo. Ponavadi se dogovorimo za protiglivično dieto ali razkisanje.

Najbolj pa me razjezijo zgodbice, ki jih slišim o načinu zdravljenja pri drugih terapevtih. Komaj čakam, da bo zdravilska zbornica začela resno delati - potem se bomo lahko o takšnih terapevtih odkrito pogovorili. A mislite da ne, da sem preveč naivna? Zakaj pa bo potem ustanovljena zdravilska zbornica?

Kaj se dogaja v njihovih ordinacija:
Pride pacient na pregled in mu stestirajo 30 do 35 alergij. Potem pa je sistem zdravljenja takšen, da mora pacinet hoditi 2 krat na teden (!), vsakokrat pa dobi terapije za posamezne alergije. In terapija za en alergen stane 30 EUR. Seveda se marsikateremu (potencialnemu) pacientu zdi to zelo vprašljiv način zdravljenja, zato še malo pokličejo naokrog.

Ko (potencialnim) pacientom povemo, kako zdravimo mi, se jim zdi celosten pristop pameten in logičen. Pri alergijah je potrebno ločiti primarne in sekundarne alergene. Primarni so na primer kravje mleko, soja, pšenica, jajca, citrusi ..., sekundarni pa vsi ostali. Zato se začne z zdravljenjem primarnih alergenov, sekundarni izginejo sami od sebe, če se primarnih lotimo celostno. To pomeni, da pozdravimo tudi vse druge organe, ki ne delujejo, da saniramo črevesje, razkisamo, odstranimo amalgamske zalivke - dobimo individualen program glede na rezultate pri prvem testiranju.

Zdaj razumete mojo jezo. Pacienti hodijo intenzivno (prevečkrat) na terapijo, dajejo jim terapijo za sekundarne alergene, ki bi po pametnem pristopu sami izginili, poleg tega jih ne zdravijo dovolj celostno, zato se težave z alergijo po 6 do 9 mesecih ponovijo. Katastrofa!!!

Tako, zdaj pa nazaj v ordinacijo, drugače bo šef jezen.

petek, 1. maj 2009

Ordinacija: Bolj slaba asistentka, vendar s potencialom

Praznik dela sem začela tako kot se spodobi: obesila sem slovensko zastavo. Po zajtrku je sledila dolga bazična kopel, ki sem jo "preživela" ob branju fantastične knjige (Anthony Bourdain - Kuhinja: strogo zaupno, založba Vale-Novak). Tudi kosilo je bilo čisto po mojem okusu (solata, šparglji, meso, krompir). Ko smo se pogovarjali o različnih izletih, smo se odločili, da gremo v Murgle sadit rožice. Bilo je fantastično! Vreme čisto pravo, rožice hvaležne za odrešitev iz majhnih lončkov, vrt poln ptičkov.

Ta teden sem tri dni pomagala Dominiku v ordinaciji in praznik dela je imel zame dvojni pomen. Nisem ustvarjena za delo z veliko ljudmi, zato sem bila zelo utrujena; čeprav se mi zdi, da v utečeni potek dela vnesem malo sveže, dobre krvi. In vidim, kaj bi lahko še izboljšali. Če bi imeli več zaposlenih. Trenutno vsi delamo s 150% obremenitvijo, zato nimamo prav veliko manevrskega prostora za večje spremembe.

Vedno znova sem šokirana, ko slišim, kaj vse doživijo pacineti v našem zdravstvenem sistemu. Koliko nepotrebnih preiskav preživijo, da jim po letih iskanja povedo diagnozo. In potem? Imajo ime za svoje simptome, nekaj let jemljejo različna zdravila, njihovo zdravstveno stanje se pa ne izboljša.

Dominika (in ostale dobre terapevte) pa diagnoza skoraj nikoli ne zanima, saj z njo ne more ničesar početi. Išče vzroke za nastanek simptomov, da jih lahko začne zdraviti.

Trenutno je v ordinaciji in pri svetovanju po telefonu najaktualnejše čiščenje jeter. Z veliko pacienti sem se pogovarjala o raku, predvsem o preventivi. To je res zanimiva tema. Kljub temu, da je zelo velika možnost, da bomo zboleli za rakom (približno 1:4), vsi mislimo, da bodo raka dobili drugi, ne mi. Vedno, ko smo organizirali predavanje o preventivi ali oglaševali knjigo o 3E programu in laneno olje, ni bilo odziva. Glavo v pesek in počakajmo, kaj bo ...

Vendar bi se morali že sedaj pozanimati o različnih metodah zdravljenja, kakšne so možnosti za preživetje pri kemoterapiji in obsevanju ali pri alternativnih metodah zdravljenju raka. Ko bomo enkrat dobili diagnozo, ne bomo več mogli racionalno odločati o načinu zdravljenja. In prepustili se bomo utečeni rutini na onkologiji, kjer so pa naše možnosti za ozdravitev zelo majhne.

Moj načrt je takšen: vzela bom 50.000 EUR kredita, potem pa odšla na eno izmed klinik, kjer zdravljenje raka poteka celostno in so možnosti za ozdravitve zelo dobre. Seveda pa poskušam že sedaj veliko narediti, da sploh ne bom zbolela.

Pomembnejše teme v ordinaciji so še vedno glivice, alergije in težke kovine. Kako logično je vse skupaj, ko povežeš posamezne simptome. In enostavno za pozdraviti. Zato imamo v naši ordinaciji kar dobre rezultate pri zdravljenju, lahko pa bi bili še boljši, če nam ne bi bilo potrebno paziti na denar. Lahko bi naredili dodatne preiskave, priporočali še več različnih terapij - zdravljenje bi bilo intenzivneje in enostavneje.

Zato sem prav ponosna na naše paciente, ki sodelujejo pri terapiji in zato ozdravijo. Le tako naprej, mi vas bomo še naprej podpirali.