četrtek, 4. junij 2020

Iščem krajinskega arhitekta

Kaj je novega? Veliko, ampak ni vse za javno objavo ...  Sezonske rožice so, na primer, prvo noč preživele brez zastirke. Vseeno je bila na pokriti terasi, na mizi, najnižja nočna temperatura 13,9 stopinje. Nekatere rožice (batata, lantana, koprive) pa potrebujejo najmanj 15 stopinj. Glede na vremensko napoved, bodo naslednji dve noči zopet pokrite.

Ker zebe rožice, zebe tudi mene, in v firmi sem si prižgala gretje. Zebe tako samo mene, vsi ostali so "hot".

Glede na napovedi astrologov, nas čaka zanimiv petek s polno luno in luninim mrkom. Mi, ki delamo s strankami, baje pa tudi v prometu, že od torka čutimo, da se nekaj "kuha". Nič, treba je počakati, da mine.

Nekdaj, v mlajših letih, se nisem ozirala na takšne pojave, niti na cikličnost narave. Ampak, lekcije pridejo in od nas je odvisno, ali jih bomo sprejeli ter se iz njih nekaj naučili.

To plavanje s tokom, ki v moderni družbi ni zaželeno, ker se zamenjuje z brezvoljnostjo, brezciljnostjo, lenobo, neambicioznostjo, pa še čim, v bistvu predstavlja ženski princip delovanja. Ženske v svoji yin energiji nismo ciljno usmerjene, to so nam privzgojili. Ženska energija je razpršena in hkrati zbira. 

Mojstri so sicer prišli in zaključili s prenovo ograje, vendar bom morala z dokončno razporeditvijo loncev z rožicami počakati do naslednjega tedna. Nič več ne delam proti naravi!

Naslednje dni bom zato izkoristila za feng shui analize (okolica hiše). Si predstavljate moje veselje, ko lahko kombiniram feng shui in rastline? Jupiiiii ....

Poznate kakšnega krajinskega arhitekta (m/ž), ki je odprt za sodelovanje z mano? Moje stranke pri izvedbi potrebujejo pomoč: izris ureditve, izbor rastlin in drugih elementov v vrtu ter seveda izvedbo. 

Kaj pa je potem naloga feng shui svetovalca? Kmalu bom na svojem lastnem vrtu predstavila, kako poteka urejanje okolice po feng shuiju in kaj kdo počne. Prepričala sem tudi eno stranko, da bom lahko predstavila njihov vrt, saj je odličen primer za učenje.

Danes dopoldne sva z mojim psičkom Luiem šla fotografirat situacijo, ki je nastala po odstranitvi lesk in postavitvi nove ograje. Zemljišče za ograjo je v bistvu občinska last, ampak že desetletja tudi ta zemljišča urejajo lastniki. Eni bolj, drugi manj.

Ker ta del parcele predstavlja hrbet našega podjetja, ki je ena od najpomembnejših točk v feng shuiju, se moram zelo potruditi. Hrbet hiše je namreč povezan z varnostjo, zdravjem, odnosi.



Več kot devet metrov ozke parcele čaka na ureditev. Le kaj bo pokazala feng shui analiza? Delala jo bom seveda za energije v periodi 9, v kateri se nahajamo od leta 2017 in bo trajala 27 let. 


Vsak dober vrt (s stališča feng shuija) ima "zadnja" vrtna vrata. Del, kjer je Lui, je ženski del parcele. Levo od vrat pa je središče hrbta.


Kdo je hodil mimo mojega terena?


Naša kravica je travo ...


Lui voha, ali s te strani prihajajo dobre energije ... eeee ... vonjave.


Zdaj pa hitro v hišo in jest.

1 komentar:

  1. Die Bilder sind echt schön geworden finde ich, einfach ziemlich super.Auch euer kleiner Hund ist sehr süß.Ist das eine Art Media Print ?Grüße Helena

    OdgovoriIzbriši