sreda, 10. maj 2017

Sevanja niso škodljiva - baje ...

Včeraj in danes pripravljamo že 70. številko E-revije Avita. Če še niste naročeni, vas vabim, da se na www.avita.si naročite nanjo. Pošiljamo jo na 14 dni, približno ... Mislim, da se pri vsakem članku potrudimo in da so v njem nasveti, ki jih drugje ni. Seveda mora biti razlika, če članek pišejo profiji ali amaterji (mislim na strokovno znanje, ne jezikovno).

V tej številki bomo prvič objavili članek gostujočega strokovnjaka. Zelo zanimive nasvete o osebnih financah je napisala Nataša Kozlevčar, osebna finančna svetovalka in partnerka v podjetju Vezovišek & Partnerji ter avtorico knjige Neodvisna ženska z bičem. Zakaj sem se odločila za sodelovanje z njo: ker delajo drugače - bolj etično in bolj pametno od drugih podobnih svetovalcev. Res mi je všeč njihov način dela in razmišljanja, zato sem želela njihove znanje in izkušnje deliti z bralci E-revije.

V naslednji številki pa bomo objavili članek o elektrosmogu, ki ga bo napisal stavbni biolog Igor Šajn. Zanimivo: ravno danes so v Financah objavili, da je izšla izobraževalna knjižica »Energija, sevanje, življenje: Dejstva in miti o sevanju v vsakdanjem življenju«. Ker jo je izdalo Društvo za spodbujanje energetske pismenosti EN-LITE s finančno podporo elektro podjetij kot so Eles, Gen energija, Energetika Ljubljana, Elektro Maribor, Gen-i ... si lahko predstavljate, kaj v izobraževalni knjižici piše o elektrosmogu in škodljivosti različnih sevanj.


Najmočnejše je sevanje na sredini stebra

Na kratko: nobeno sevanje ni škodljivo, če je pod mejnimi vrednostmi. Za škodljivost sevanja ne obstajajo nobeni znanstveni dokazi, so napisali avtorji knjižice. Ker so sami dr. in prof, jim moramo seveda verjeti. V društvu EN-LITE, ki je marketinško trobilo elektro podjetij, so naredili "genialno" potezo: NUK - Narodna in univerzitetna knjižnica bo več kot 600 izvodov razdelila po slovenskih univerzitetnih, splošnih in zamejskih knjižnicah, Založba Rokus Klett pa bo dobrih 2.800 izvodov poslala ravnateljem, učiteljem in profesorjem v slovenskih šolah.

Vse brezplačno! Da bodo mladi ja vedeli, da lahko neomejeno dolgo telefonirajo in spijo z računalnikom. Brez kakršnih koli posledic.

Upam, da ne boste nasedli takšnim "izobraževalnim knjižicam". Elekromagnetna in druga sevanja so škodljiva!!! Zanimivo, nikjer nisem zasledila, kako škodljiva je, po mnenju prof, in dr., kombinacija različnih sevanj. Če imamo varno dozo 1 in varno dozo 2, 3, 4 ... Kako varne so, ko na naše telo delujejo sočasno? Zelo veliko se trenutno o tem sinergijskem delovanju varnih doz  govori pri pesticidih. Ugotovitve: ni varnih doz.

Če ne morete počakati do 71. številke E-revije in si prebrati o elektrosmogu, si lahko do takrat preberete tale moj članek: Elektrosmog.

Ni komentarjev:

Objavite komentar