četrtek, 13. april 2017

Še vedno ne uporabljam Airbnb

Nikakor se ne morem odločiti, da bi uporabljala Airbnb. Poleg tega, da večina lastnikov oddaja prenočišča na črno, se bojim, kakšen bo razkorak med slikami na spletu in realnostjo.

Še manj si predstavljam, da bi živela v bloku, kjer bi bila stanovanja Airbnb. Gostje pridejo in odidejo ob zelo različnih urah - saj tudi "domači" stanovalci, vendar za sabo ne vlečejo kovčka. Gostje, ki pridejo v blok enkrat in nikoli več, nimajo čisto nobene motivacije, da ne bi vznemirjali sosedov.



Ne vem, kako se pri nas urejajo takšni konflikti. V Nemčiji so verjetno zopet korak pred nami in padle so prve odločbe. Tako je sodišče v Berlinu odločilo, da hrup v stanovanjih, ki se oddajajo preko Airbnb, ne sme presegati hrupa v stanovanju pri "normalni" uporabi. Lastnik stanovanja mora poskrbeti za red. To velja tudi v primeru, da stanovanje oddaja podnajemnik ali agencija.

Kakšne so vaše izkušnje?

1 komentar:

  1. Jaz sploh ne uporabljam več drugega kot airbnb. Lastniki so zelo prijazni, velikokrat jih niti ne srečaš, ampak ti ključ postijo v nabiralniku/sporočijo kodo po sporočilu. Po mojih izkušnjah so veliko bolj fleksibilni od hotelov - cena je kakršna je, ni nič dražje če rezerviraš samo en dan vnaprej. Jaz si vedno rezerviram svoje stanovanje, ponavadi garsonjero, ker si ponavadi lahko še kaj skuham. Kar se tiče čistoče in drugih stvari pa lahko pogledate ocene in komentarje.
    Res pa je, da stanovanja najemam v mestih, največkrat na Dunaju, v Berlinu, Parizu...

    OdgovoriIzbriši