sreda, 12. april 2017

Same slabosti indukcijske plošče

Kakšno je vaše mnenje o indukcijskem štedilniku? Meni je bila ta tehnologija gretja že od vsega začetka, ko še nisem imela osebnih izkušenj, zelo odbijajoča. Predvsem zato, ker ne želim, da se moja hrana "obseva" z magnetnimi valovanji. Pa tudi jaz. Ali veste, da je treba pri uporabi sprednjih indukcijskih plošč biti s telesom vsaj 20 cm od štedilnika? Da se uporaba ljudem s srčnim spodbujevalnikom ne priporoča?

Na zadnjem podaljšanem vikendu v Opatiji sem lahko nabirala osebne izkušnje z indukcijo, saj je v apartmaju bil samo takšen štedilnik. Ne vem, ali je bil pokvarjen, vendar se je jed kuhala zelo neenakomerno. Prav slišalo se je, kako v intervalih pošilja energijo v lonec. Ki je v kratkih intervalih tudi brbotal.

Nisem imela dobrega občutka. Najbolj pa me je zmotilo - pomanjkanje toplote. Zame kuhinja in kuhanje pomeni ogenj, da je toplo. Pri indukcijskih ploščah pa se ne segreje nič. Prav pogrešala sem toploto plošče, tisto prvinsko povezavo z ognjem.

Ali veste, da pri kuhanju z indukcijsko ploščo naj ne bi uporabljali kovinskega pribora, saj s tem preprečimo, da bi induciran tok stekel skozi naše telo?

Za kuhanje z indukcijo pa potrebujemo tudi posebno posodo, ker lahko samo takrat izkoristimo vse prednosti indukcije. Zanimivo odločbo sodišča v Berlinu sem našla:

Lastnik stanovanje je želel vgraditi štedilnik z indukcijskimi ploščami, najemnik pa se je temu uprl. Sodišče je odločilo v prid lastnika (najemodajalca), vendar hkrati odredilo, da mora najemniku plačati 500 EUR za nakup nove posode, ki je primerna za indukcijske plošče. Se vam zdi pravično?


S kakšno posodo najraje kuhate?

3 komentarji:

  1. Anonimni, očitno ste bolj reden obiskovalec, ker ne poznate pravil komentiranja na mojem blogu: ko bom vedela o vas toliko kot vi o meni, boste lahko pisali kritike (na moje prispevke, ne name osebno). Poleg tega pričakujem vsaj srednješolsko uporabo slovnice in pismenosti. Do takrat pa ... bom takšne komentarje z veseljem pobrisala. Res lep občutek, da lahko na svojem blogu sama postavljam pogoje o obnašanju in komuniciranju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimni, očitno se iz prejšnje lekcije niste ničesar naučili. Zato pa imamo tipko "zbriši".

    OdgovoriIzbriši
  3. Menim, da vaš idukcijski štedilnik ni bil prav nič pokvarjen, ker imam sama enako izkušnjo z indukcijskim štedilnikom. Nikakor mi ni všeč, ker se sploh ne da normalno kuhati - ali kipi ali pa ne greje.
    Nekateri ga občudujejo, ampak - ne hvala.
    Mi je pa zanimivo, da ga ljudem odsvetuješ zaradi obsevanja z elektromagnetnim valovanjem, pa se na koncu vseeno odločijo zanj (kljub velikim težavam s srcem). Še enkrat bom zapisala - če se odločamo za indukcijo in mikrovalovne pečice, potem smo za težave, ki bi se eventuelno s časom pojavile krivi sami in tudi posledice moramo nositi sami, ne naš zdravstveni sistem.

    OdgovoriIzbriši