ponedeljek, 16. januar 2017

Pri Belgijcu v avstrijsko-italijanskem mestu

Sem oseba, ki ji je hrana zelo pomembna. Najbolj me navdušijo jedi, ki so narejene iz manj sestavin, imajo pa dodatke, zaradi katerih je jed nadstandardna. Na novoletnem dopustu sem po naključju odkrila belgijsko restavracijo v Lienzu.

Ko sem se odločila za obisk mesta Lienz, sem na spletu iskala vegetarijanske restavracije v tem mestu. Našla sem dva rezultata: vietnamsko restavracijo v nakupovalnem centru in belgijsko restavracijo Bel'Kwisin. Obe restavraciji nudita tudi meso in ribo, imata pa tudi veganske oz. vegetarijanske jedi.

Kaj počne belgijska restavracija v avstrijskem mestecu z italijanskim šarmom? To moram raziskati! Njihova predstavitev na spletu me je popolnoma očarala. Izrekajo dobrodošlico vsem alergikom, vegetarijancem in ljubiteljem belgijskega piva. Že na daljavo sem se počutila dobrodošlo in tako je bilo tudi v živo.

Čisto vse je bilo odlično: sprejem, jedi, svetovanje, pivo in cene. Če boste kdaj v bližini, jih obiščite - ne bo vam žal!

Naslov:

Bel'Kwisin, Südtirolerplatz 2, Lienz
www.belkwisin.at

Italijani so znani po tem, da imajo dober kulinaričen nos. Dva italijanska para, ki sta prišla v restavracijo, sta takoj prepoznala, da bodo dobro jedli. Eden od gospodov je natakarico v nemščini povprašal, ali mogoče govori italijansko. Ne, ne govori (ker je Belgijka). Govori pa francosko. O "bien," je odgovoril Italijan ves navdušeno, ker sta našla skupni jezik se mu ne bo treba mučiti z nemščino.

Fotografirala pa sem samo juhe in pivo, saj je bila glavna jed preveč dobra in nisem želela prekinjati kulinaričnega užitka.
1 komentar:

  1. Hvala. Kadar se kam podamo, si radi privoščimo en obrok zunaj. Tako, za pokušino.

    OdgovoriIzbriši