Ko sem v arhivu iskala nek dokument, sem naletela na tole sliko:
Ne, tole ni nov recept za marinirane vaflje (boljše primerjave se trenutno ne spomnim ...), ampak eden izmed filtrov iz naše Reverzno-osmozne naprave.
Filtre zelo redno menjamo, ker so moje brbončice zelo občutljive. Pa vendar se v filtru nabere toliko svinjarije. Malo iz cevi, malo iz vode. To je prvi filter, nato pa voda gre še čez 4 filtre, da se res dobro očisti.
Vsakokrat, ko že skoraj podležem trditvam, da je voda iz naših pip dovolj čista za piti, se spomnim na to sliko. Pomembno pa je to: ta filter ujame predvsem organske nečistoče. Tisti najhujši strupi (pesticidi, hormoni, težke kovine) so najmanj vidni.
Voda ni nikoli dovolj čista. In bolj kot vidna umazanija me skrbi tista na videz čista voda, ki je lahko polna težkih kovin.
OdgovoriIzbrišiPravilno razmišljate!
Izbriši