sreda, 1. junij 2016

Izguba hranilnih snovi pri kuhanju

V spletni trgovini Avita smo objavili zelo zanimiv in uporaben članek. Pisali smo o izgubi hranilnih snovi pri kuhanju. Rezultati so me zelo presenetili! Nič vas ne bom razvajala in objavila povzetka, kar sami kliknite na članek in si ga preberite. Mogoče boste s tem znanjem drugače pripravljali hrano.

Povezava na članek:
Izguba hranilnih snovi pri kuhanju


Kako kuhati, da bi ohranili čim več hranilnih snovi?

Podrobneje smo pregledali, pri kateri kuharski tehniki izgubimo največ vitaminov (C, B, A, E in K), antioksidantov in mineralov (kalcij, magnezij, kalij, železo).

2 komentarja:

  1. Sem ga zadnjič prebrala in shranila. Jasno, da sem že kar nekaj pozabila :(. Zanimiv prispevek.

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede vitamina C: na faksu so na vajah delali poskus in so dali limonin sok (naravni vitamin C) v vročo vodo, kuhali pol ure in je količina vitamina C ostala enaka. Za ostale vitamine pa ne vem.

    OdgovoriIzbriši