torek, 22. december 2015

Kaj nam bo prineslo leto ognjene opice

Na kratko povedano: leto 2016 bo leto optimizma, novih idej, širjenja horizontov in improvizacije.

V letu, ki prihaja, bo vladala ognjena opica. Opici vedno pripada element kovina yang, dodatni element pa jo podrobneje določa. Tako so kovinske ali lesene opice drugačne od ognjenih.

Opica je zelo poskočna žival – tako v kitajskem zodiak, kot v naravi. Zelo je radovedna, hitro dojema in se prilagodi vsaki situaciji, zato se izvleče iz skoraj vsake zagate; je tudi odličen strateg in trgovec. Vendar se za to predrzno fasado skriva negotovost in želja po priznanju.

Ogenj je optimističen, srčen in resnicoljuben element, zato bo pod tem vplivom tudi opica. Ogenj jo bo naredil manj »kovinsko«, oziroma bolj nepremišljeno.


Zanimivo, vendar naporno leto

Izpostavljeni bomo psihičnim pritiskom. V letu 2016 bomo karizmatični, strastni in pustolovski. Pogosto se bomo odločali, brez da bi se pozanimali, poslušali druge ali razmislili. Zaradi tega bomo uspešni, vendar si bomo lahko nakopali tudi velike težave. Pojavili se bodo novi (modni) trendi.

Veliko bo ekstravagantnosti, živahnosti, duhovne razgibanosti, inteligence in navdušenja. Hitro se bomo vznemirili in velikokrat »ustrelili mimo«. Razum bo oster, dobro se bomo verbalno izražali in znali se bomo izmazati iz neprijetnih situacij. Domiselni bomo in našli bomo presenetljive rešitve za vsakdanje težave. Telo bo pod stresom in primanjkovalo nam bo vzdržljivosti. Za uspeh bomo potrebovali primernega partnerja.

Večkrat ne bomo povedali vse resnice, da bi ohranili mir. Težave z odvisnostmi se lahko povečajo (prenajedanje, zapravljanje denarja, alkoholizem). Ne bomo želeli, da nam drugi »gledajo v karte«. Včasih bomo prehitro zaključili odnos.


Iskanje inovativnih rešitev za konflikte

Ogenj velikokrat reagira kolerično in fanatično, zato lahko pričakujemo, da se bodo konflikti naslednje leto nadaljevali. Ker opica v sebi skriva tudi druge elemente (poleg kovine še vodo in zemljo), bodo konflikti najpogostejši  v vodi in zraku. Na srečo je ogenj tudi srčen element, zato bodo konflikti manjši kot v letu 2014 in 2015. Lažje bomo prišli do rešitev (rešitve bodo inovativne, nenavadne) in več bo trgovanja, tudi v politiki.

Opica - vladar leta 2016

Dejavnosti, ki bodo v letu 2016 najbolj uspevale so : borza, energetika, zabavništvo, finance, promet, logistika, komunikacije (sem sodijo tudi mediji in potovanja).

Najznačilnejši predstavniki ognjene opice: Albert Einstein, Francois Mitterand. Leta 1956, ko smo na zadnje imeli ognjeno opico, so v zabaviški industriji dosegli odločilen preboj Elvis Presley, Marilyn Monroe, Doris Day; v Švici so prvič organizirali Eurovision Song Contest).


Nekateri bodo veliko potovali

Za nekatere živali iz kitajskega zodiaka pa leto ne bo preveč prijetno. Najslabše se bo godilo tigru, ki v zodiakalnem krogu »sedi« nasproti opice. Vladarja leta se vendar ne sme vznemirjati z opozicijsko držo! Rešitev je kača, ki je z opico zelo dobra prijateljica in jo bo »zamotila« z igro. Tigri si naj v letu 2016 čim prej priskrbijo obesek ali perilo z motivom kače, svetujejo kitajski astrologi.


Zelo težavno leto za tigre, v pomoč jim bo kača

V letu 2016 bo tudi več potovanj in s tem več prometnih nesreč. Največ bodo potovali tisti, ki so rojeni v letu ali dnevu tigra, konja ali psa, pa tudi svinje, zajca ali ovce. Za vse velja, da je potovanje v smeri jugozahoda, kjer »sedi« opica, zelo neugodno. Pa tudi severovzhoda se je dobro izogibati.
Za kačo, zmaja in podgano bo 2016 zelo dobro leto, petelin pa bo srečen na partnerskem področju.


Smeri, neugodne za potovanje v letu 2016

Večje težave z zdravjem za vse

Na splošno bomo morali v naslednjem letu bolj paziti na zdravje, saj mu vlada kua število 2 – sinonim za bolezni in nesreče v metodah »Leteče zvezde«. Zaradi ognjene opice bodo najbolj na udaru srce, krvni obtok, vnetja, ramena, kri, črevesje, pljuča in koža. Leto 2016 bi lahko mirno proglasili za leto antioksidantov in črevesja.

Neugodno leto za zdravje - zvezda 2 je vodilno kua število leta 2016

Prihaja nova doba

To, da bomo v naslednjem letu marsikaj starega porušili in postavili na novo (pravila, norme, način življenja), napoveduje tudi heksagram 23, ki označuje leto 2016. Novega ne bo več mogoče zaustaviti, morali se bomo prepustiti in dovoliti, da pridejo spremembe.

Heksagram 23 predstavlja pet yin (prekinjenih) linj, zgornja je neprekinjena (yang). To je hiša, ki so se ji porušile spodnje etaže in samo streha je še intaktna. Samo malo še manjka, pa se bo hiša sesedla. Heksagram pravi, da prihoda novega (nove hiše) ni več mogoče preprečiti, samo vprašanje časa je. In res, heksagram 24, ki bo aktualen leta 2017, se imenuje »Vrnitev/preobrat«.

Heksagram 23, ki opisuje leto 2016

Decembra 2016 bomo tudi stopili v periodo 9, ki prinaša popolnoma nove energije in dinamiko. O tem sem že pisala, pa še bom, saj bomo v periodi 9 celih 27 let.

1 komentar:

  1. Helena, najlepša hvala! Tako sem vesela tako natančnih in vsakomur razumljivih podatkov! Se še vrnem... in preusmerim pot, ko zaidem...
    Prijetne dni, ki prihajajo in veliko in še več vaših trenutkov! Prav takšnih, kot jih imate najraje!

    OdgovoriIzbriši