ponedeljek, 17. avgust 2015

Obožujem (mesec) opice!

Kakšen temperaturni šok smo doživeli! Ali ste med tistimi (srečneži), ki vas ne zebe tako hitro? Vzrok za mojo "podhlajenost" je tudi trenutni način prehranjevanja. Začelo se je takole:

Pred desetimi dnevi sem se odločila, da se bom postila. Končno sem našla čas zase in tudi visoke temperature so mi ustrezale, saj me med postenjem vedno zebe. Počasi sem praznila zaloge v hladilniku in se začela postiti prejšnjo nedeljo. Grenka sol je šla bolj težko po grlu, ampak sem preživela. V ponedeljek in torek ni bilo posebnosti, v sredo pa so se začele težave: izredno nizek pritisk, močna vrtoglavica in slabost, imela sem zamegljene možgane (tisti, ki ste kaj takšnega že doživeli, veste, o čem govorim). Tudi klistiranje s kavo ni pomagalo ...

Poslušala sem intuicijo in prekinila post. Ker sem bila v sredo tudi na bioresonanci, sem izvedela, zakaj sem imela takšne težave: preobremenjena jetra! Seveda so krivi paraziti, o katerih sem že pisala. Zdaj so že vsi mrtvi, mi je povedala terapevtka, vendar njihova trupelca razpadajo in pri tem razkroju nastajajo močni strupi, ki jih morajo jetra nevtralizirati.

Strogi post sem spremenila v vegansko razstrupljevalno dieto, kar pomeni, da jem veliko živil, ki so dobra za jetra (= grenkega okusa), nič beljakovin in ogljikovih hidratov, ampak samo zelenjavo in sadje, dodajam kakovostna olja. Odlično se počutim, pa tudi jetra so bolj zadovoljna ...

Vsi se sprašujemo, ali se je, po teh deževnih dneh, poletje poslovilo. Ja, se je, tako vročega vremena ne bo več, tudi sonce je že manj močno. Dnevi konec avgusta  in v začetku septembra so zame najlepši, pa dolgo nisem vedela, zakaj.


Vladar meseca avgusta ...

Včeraj sem ugotovila zakaj, saj sem povezala dva podatka. Na nekem seminarju, ko smo obravnavali kitajske horoskope, sem izvedela, da je moj podporni element sicer voda, ampak, da mi kot osebni talisman koristi opica. In kdaj vlada opica? Od 8. 8. do 8. 9.!

Posamezen mesec lahko še podrobneje analiziramo, na primer, mesec opice razdelimo na:

8. 8. - 18. 8. (Remaining Qi) - 10 dni
V tem obdobju prevladuje energija iz prejšnjega meseca - ovca spada v zemljo yin, lahko pa je energija tudi yang (je treba podrobneje analizirati)

19. 8. - 22. 8. (New Qi) - 3 dni
Energija, ki predstavlja skrite lastnosti opice - voda yang.

23. 8. - 8. 9. (Pure Qi) - 17dni
Čista energija živali, ki vlada mesecu (opica je kovinska), nastane iz Remaining in New Qi.

Zame je torej najugodnejše obdobje v mesecu opice, ko vlada njena čista energija. Je še dovolj topla od suhe zemlje in malo navlažena zaradi vode yang.

Komaj čakam, da se bom pustila božati prijetnim sončnim žarkom, ki ravno prav grejejo in me polnijo z energijo.

P.S.
Podrobnejša energija pa pokaže, da bo mesec zame stresen na privatnem področju in dejansko ga občutim kot takšnega. Zato se pač posvečam poslu  - enostavna rešitev, a ne?

3 komentarji:

  1. Krasno za odlično počutje! Sama večkrat razmišljam o postu na prehodu letnih časov, pa itak, da nimam poguma, ker imam občutek, da umrem, če bi morala brez zajtrka od doma:). Tole s s sadjem in zelenjavo, pa olji se sliši dosti 'lažje' zame.
    Hvala za vse namige!
    Vse dobro! Na privatnem področju in tudi sicer!

    OdgovoriIzbriši
  2. Omenila, si da so težave pri postenju nastale zaradi mrtvih parazitov, so umrli zaradi posledic postenja ali si pred tem izvedla kakšno drugo zdravljenje za njihovo odstranitev?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, že od junija sem na terapiji, hodim na bioresonanco, doma si dajem terapijo s zapperjem, jemljem Rizol. Po treh terapijah so paraziti umrli (hodila sem na tri tedne), zdaj pa jih mora telo še izločiti.

      Sem o tem že napisala prispevek na blogu: http://helena-golenhofen.blogspot.com/2015/07/paraziti-moji-novi-prijateljcki.html

      V Aviti pa imamo objavljen ta članek: http://www.avita.si/razstrupljanje/se-vedno-imamo-crevesne-parazite

      Izbriši