sobota, 25. maj 2013

Zaračunavanje embalaže v restavracijah

Kaj pridobi restavracija, če gost hrano pride iskat in jo poje doma?

1. Ne zaseda prostora, ne uničuje inventarja.

2. Natakarju se ni potrebno ukvarjati z njim.

3. Ne umaže posode in pribora.

Restavracija ima torej same koristi od takšnega gosta. Zakaj pa je potrebno potrebno doplačati za embalažo, v katero zapakirajo naročeno hrano?

Danes sem bila v Mercatorjevem hipermarketu v Šiški. Iz čiste nostalgije sem si zaželela mesnih kanelonov, zato sem odšla v samopostrežno restavracijo in si v plastično embalažo naložila en kos. Na blagajni pa presenečenje: za embalažo sem morala doplačati 0,40 EUR. Ker kanelon stane 2,20 EUR, sem za embalažo plačala skoraj 20% vrednosti hrane.


Je embalaža iz Mercatorjeve restavracije res vredna 0,40 EUR?

Se vam zdi to pravično? Meni se ne zdi.

Ko sem na to opozorila blagajničarko, se je, kot ponavadi, izgovorila na šefova navodila. Ja, potem pa povejte šefu o mojih protiargumentih. Ne verjamem, da bo odprla usta, zato jim bom sama napisala pismo. Bomo videli, kaj bodo odgovorili.

Embalažo so mi zaračunali tudi v tratoriji Azur, v Harfi pa, poleg dobre hrane, obvladajo kalkulacije in embalaže ne zaračunajo.

6 komentarjev:

  1. Tudi sama sem bila presenečena nad plačljivostjo embalaže,ki sem jo morala doplačati.Da tako pač je so mi dejali.
    lep pozdrav
    Jelka

    OdgovoriIzbriši
  2. požrešni lopovi na denar, kaj češ...sprejemljiva bi bila cena tam do max 10centov

    OdgovoriIzbriši
  3. @Jelka: v napad! Čim več ljudi mora "težiti", potem se bo nekaj spremenilo. Jaz bom od sedaj naprej vztrajna in bom povsod provocirala glede plačljive embalaže. Pričakujem, da bom dobila tudi ekološke pobude - naj si emnalažo prinesem kar s sabo.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni gospa Helena!

    Zanima me nekaj izven te teme. Če boste želela odgovorit, oz. če se sploh da tako na kratko.
    Enkrat sem v enem vašem prispevku prebrala, da je po feng shuju "prav", da spi mož na desni strani (jin) postelje, žena pa na levi (jang) strani. Gledano tako, kot da ležiš na postelji. Da se ponoči polnita s to energijo. Pri naju je tako, da imam recimo jaz močno izraženo jang energijo, mož pa jin. Ali je smiselno, da spiva obratno kot je prav po feng shuju?
    Upam, da sem razumljivo napisala. Vesela bom vašega odgovora.

    Lp, Tina

    OdgovoriIzbriši
  5. @Tina: najbolj pomembno je, da dobro spite, ne glede na strani postelje. Če sedaj dobro spite, naj ostane vse tako, kot je. Če pa slabo spite, je lahko vzrok tudi napačna stran postelje.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  6. :))) na srečo povsod dobro spim. Hvala za odgovor!

    lp, Tina

    OdgovoriIzbriši