sreda, 3. april 2013

Salonarji Alenke Bratušek

Drage moje, ne glede na politično pripadnost se bomo morale združiti in zaščititi našo novo predsednico vlade. V Financah so objavili dva prispevka o njej - kako je napačno držala roke pri slavnostni večerji in kakšne čevlje si je obula. Sramota, kaj se grejo!

So na takšen način ocenjevali politike? Ne, pa bi lahko omenili njihove slabe pričeske, nepostrižene nohte, premajhne srajce in suknjiče, umazane čevlje, neprimerna oblačila in obnašanje.

V Sloveniji živi približno polovica žensk, zato mora biti takšna tudi zastopanost v politiki. Končno se je neka ženska opogumila in prišla na vrh, zdaj pa jo bodo vrednotili s takšnimi primitivnimi komentarji. Ne rečem, da je obrambna drža primerna za pogovor ob okrogli jedilni mizi, tudi salonarji s tigrastim vzorcem mi niso všeč in zelo verjetno so res preveč drzni.

Ampak, mogoče je gospo Alenko Bratušek bolel hrbet, pa si je s prekrižanimi rokami zmanjšala bolečine. Saj veste, po dveh nosečnostih se v ženskem telesu marsikaj zgodi. Z obleko in salonarji se je potrudila in dodala svojemu videzu žensko noto - bravo! In jasno, da nima časa iti nakupovat, zato je vzela najprimernejše v omari.

Kako sem besna, da enkrat političarke vrednotijo po "moških - šovinističnih" merilih, drugič pa zahtevajo popolno enakopravnost - češ, saj same rinete v politiko.

Kaj smo v srednjem veku?

Vse, ki berete moj blog, pozivam, da se kritično izrazijo o takšnem načinu ocenjevanja. Počakajmo na njene politične odločitve in jo vrednotimo po njenem delu.

4 komentarji:

  1. Helena, res je, čevlji niso pomembni. Vsekakor bo boljše, če ne uporablja vzorcev :). V ravni oblačenja Temna obleka ali Tradicionalna poslovna obleka ali Dark Suit ali Abito scuro ženske vzorcev pač ne uporabljajo. Gre za anonimno podobo, ki je najboljša izbira in orožje proti zlobnim jezikom. Ko bi le naši politiki poslušali vsaj pol urce mojo temo Ravni oblačenja bi bilo že dovolj. No, ne bi bilo. Morali bi jih tudi uporabljati.

    OdgovoriIzbriši
  2. @Lea: lepo, da si, kot strokovnjakinja za kulturo oblačenja, povedala svoje mnenje. Saj veš, le čevlje sodi naj kopitar ... Prepričana sem, da se bo Alenka Bratušek hitro naučila, kaj naj nosi. Vseeno pa upam, da bo iz kljubovalnosti ohranila nekaj svojega stila.

    Tudi Angelo Merkel so na začetku zelo kritizirali, zdaj pa že leta in leta nosi dolgočasne kostime. Uf, kako so se razburjali, ko je v operi pokazala razgaljen dekolte, letos pa so jo med velikonočnimi prazniki fotografirali v kopalkah ...

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. Mene pa komentar, da čevlji s tako visoko peto poudarijo ženstvenost vedno razjezi. To miselnost je vsilila modna industrija, koliko zdravstvenih težav izvira iz tega pa nikogar ne briga.

    OdgovoriIzbriši
  4. Alenka se bo morala še marsičesa naučiti.

    OdgovoriIzbriši