četrtek, 24. januar 2013

Uspešno hujšanje s kitajskim koledarjem

Če se že cel januar trudite s hujšanjem in ni vidnih uspehov, vas lahko potolažim: neuspešni ste zaradi vola. Ne tistega z ražnja na gasilski veselici, ampak iz kitajskega horoskopa.

Januarja vlada vol in to je, kot vemo, počasna in nič kaj vitka žival. V sebi nosi veliko elementa zemlja, ki energijo (kilograme) raje zbira, kot pa oddaja. Nemški sinolog Kubny, strokovnjak za kitajsko astrologijo, je v starih virih odkril, da se redimo zaradi »v zemlji ujete vode«. Najbolj kritična sta meseca januar (vol) in april (zmaj); tudi rojeni v teh mesecih so bolj nagnjeni k debelosti.

Energija v posameznem mesecu pa ni vedno enaka, ampak se spreminja po odsekih. Tako je bil vol od 5. do 15.1. zelo voden, od 16. do 18.1. pod vplivom kovine, zdaj pa bomo do 3.2. v zelo zemeljskem yin obdobju. Povedano drugače: nič ne bo s hujšanjem.


Zakaj moja tehtnica vedno napačno kaže?

S temi razlagami vam ne želim dajati potuhe za neuspešno dieto, ampak bi vam rada pokazala, kaj vse lahko počnemo s feng shuijem. Proti vodi in zemlji se najuspešneje borimo z lesom in to je tudi čarobna formula, kdaj le začeti z dieto.

Mesecu februarju od 4. 2. vlada tiger, ki je les yang. Bravo, boste rekli, končno lahko začnemo, na pomoč je prišel les! Na žalost ni tako enostavno, saj je prvih sedem dni v mesecu tigra pod vplivom elementa zemlja, nato sedem dni pod vplivom ognja in šele zadnjih 16 dni pride les. Zemlja da lesu (tigru) hrano in ogenj segreje mrzlo zemljo, da lahko les začne rasti.

Prva dva tedna v februarju (po kitajskem koledarju) sta zato primerna za čiščenje jeter, od 18. 2. 2013 pa res lahko začnemo z zdravo in pametno dieto.

Navodila o čiščenju jeter so objavljena v Avitinih nasvetih.

2 komentarja:

  1. Helena, jaz pa sem se sekirala, da ne shujšam, ker svojo dieto varam s čokoladicami Mars ;-)

    Tole si strašno fajn napisala. Začnem z dieto (zdravo in pametno) 18.februarja.

    OdgovoriIzbriši