nedelja, 06. januar 2013

Astrološka napoved za 2013: kaj nam prinaša leto kače

Glede na to, kako dramatično se je začelo leto kače (s smrtjo prijateljice), bi skoraj pozabila objaviti napoved za leto 2013:

Kača je astrološka sopotnica zmaja, ki je vladal v letu 2012. Kača ima veliko podobnih lastnosti kot zmaj, vendar je bolj zadržana, prefinjena in priliznjena. Njena polarnost je yin, zato najprej premisli, nato ukrepa, medtem ko yang zmaj najprej reagira in šele nato razmisli. Letošnje leto bo torej enako dinamično kot lansko, s tem da bo vse potekalo bolj po kačje zvito (mistično, dvoumno, skrivnostno). 

V kačjem letu bomo bolj pozorni na eleganco in stil, energija bo ugodna za humanistične vede in raziskovanja, manj za socialo in privatno življenje. Pričakujemo lahko zarote, škandale in korupcijo. Po kitajsko se intrigam reče »dolga kača«.

V letu 2013 se bo marsikaj zgodilo tudi zaradi energij iz prejšnjega leta: zmaj je pripravil in kača bo dokončala. Ker spada kača v yin znamenja, se bodo spremembe zgodile počasneje, vendar bodo dalj časa trajale. Vendar pozor, kača je lahko izredno hitra in odločna, zato bodite vedno pripravljeni, da napade, ko se bo počutila ogroženo. V letu 2013 ne začnite z zadevami, ki bi bile lahko vir za opravljanje in govorice.

Vlade, ki bi lahko padle, se morajo bati leta kače; padejo lahko zaradi volitev, revolucionarnega prevrata ali intrig (od zunaj). Na vsak način se bodo z vsemi sredstvi poskušale obdržati na oblasti, tudi z manipulacijami in špekulacijami. Vohuni bodo imeli polne roke dela.

Ne glede na zapleteno politično situacijo, si bo gospodarstvo opomoglo. Bolj se bomo posvečali ekološkim temam in zahtevali večji trajnostni razvoj. Prišlo bo do uporov zaradi industrijskega uničevanja okolja. Dobro podporno energijo bodo od kače dobili umetniki, še posebej modna industrija. Radi se bomo oblačili izvirno in pisano – čisto v kačjem stilu.


Ljudje, rojeni v letu kače, imajo zelo lepo kožo

Do sedaj so bila kačja leta pogosto dramatična, vendar tudi inovativna. Apple je v kačjem letu začel prodajati svoj iPod, tudi CD in HDTV so predstavili v letu kače. V medicini so odkrili DNK, vsadili prvo umetno srce in razvili umetna jetra.

Leto 1917 je bilo v znamenju ognjene kače in »zgodila« se je ruska revolucija, tudi berlinski zid je padel v letu zemeljske kače (1989). Leto 2001 (kovinska kača) smo si vsi zapomnili po septembrskem terorističnem napadu na World Trade Center. V letu vodne kače (1953) so prvič osvojili Mount Everest in tudi v letu 2013 lahko pričakujemo odlične športne dosežke, kjer bodo ljudje presegli do sedaj nepremagljive meje.

Seveda ne bo kača na vse vplivala enako dobro ali slabo, ampak je potrebno vedno pogledati individualno sliko kitajskega horoskopa Bazi Suanming. Najslabše jo bodo odnesli tisti, ki so rojeni v letu svinje (1947, 1959, 1971, 1983, 1995), saj si s kačo, vladarjem leta 2013 (imenujemo ga Grand Duke ali Tai Sue), stojijo v opoziciji. Koristil jim bo tiger, ki jih bo zaposlil, da ne bodo motili velikega vladarja. Najboljši je obesek iz žada, ki ga nosimo na rdeči vrvici okrog pasu. Dobra alternativa je po nasvetu mojstra Chana tudi rdeče perilo s tigrom. Pozor: če nam tiger glede na osebni horoskop ne koristi (to vam lahko pove svetovalec za feng shui), nosimo samo rdeči trak.

Tudi v zasebnih in poslovnih prostorih ne smemo motiti kače. Na kompasu jo najdemo na jugovzhodu (med 142. in 150. stopinjami). Poskrbeti pa moramo tudi za področje tigra na severovzhodu (med 52. in 67. stopinjami), da bo lahko dobro opravljal svojo vlogo »motilca«. Tega dela ne smemo prenavljati, mora pa biti vedno čist in urejen. Mimogrede – v intervalu tigra leži Maribor, zato ga naj politiki nežno božajo.

Igralka Angelina Jolie ima v svojem horoskopu trikrat kačo, zato se bo v letu 2013 z veliko verjetnostjo poročila. Možna je tudi ločitev, pri kači se nikoli ne ve. Kaj bo pa v tem letu naredil Zoran Janković, ki je tudi rojen v letu kače?

5 komentarjev:

 1. Zelo zanimivo. A to pomeni, da v jugovzhodnem in severovzhodnem delu stanovanja v tem letu ni dobro izvajati kakšnih večjih posegov ali ne razumem prav?

  OdgovoriIzbriši
 2. Janković? Še naprej se bo smehljal in delal po svoje:)

  OdgovoriIzbriši
 3. Leto kače se še ni začelo. Se bo šele 10. februarja - po kitajskem horoskopu smo še vedno v letu zmaja. Prosim popravite v članku.

  OdgovoriIzbriši
 4. Saj se kdaj zmotim, vendar se po 12 letih študija feng shuija ne bom zmotila, kdaj se začne kitajsko leto! Kitajci poznajo več koledarjev, zato je tudi "začetkov novega leta". Gledano energijsko, oziroma po sončnem koledarju, se ta obrat zgodi na zimski solsticij (21.12. ob 11.11 v letu 2012). Takrat je yin energija najmočnejša in yang se začne ponovno krepiti.

  V imperialnemu feng shuiju zato ta datum upoštevamo kot začetek leta.

  LP
  Helena

  OdgovoriIzbriši