petek, 7. december 2012

Kdo se boji horoskopov?

Na Valu 202 so v oddajo Na sceni (torek zvečer) povabili Andreja Šifrerja. Kdo ne pozna njegovih pesmi! Nekaj časa sem poslušala pogovor in si rekla; hej, Andrej je dober retorik, le kakšen kitajski horoskop ima?

Rojen je 1.5.1952. Njegov osebni element je ogenj yin, kar sem pričakovala, saj je zelo čustven, pravi romantik. Bolj zanimivo mi je pa bilo, da ima v področju "Intelekt", kamor spada samoizražanje, samopromocija, kariera, otroci, libido veliko elementa zemlja. To področje mora biti energijsko močno pri vseh tistih, ki želijo uspeti s "kazanjem" - igralci, pevci, drugi umetniki, pa tudi politiki.

V zadnjem času sem imela več horoskopov z močnim Intelektom. Seveda je zelo pomembno, kakšen element je v tem področju, pa tudi polarnost yin ali yang. Andrej je lahko priden delavec, še bolj pa je upornik in kritičen mislec (inovator). In, da ne pozabimo, pravi uživač, ki si zna privoščiti, pravi horoskop.


Horoskopi - opij za ljudstvo ali koristna pomoč?

Danes se je pri meni oglasila prijateljica N. Ukvarja se z zahodno astrologijo in prav zanimivo je, ko se lotiva interpretacije horoskopa. A, ti pa to tako vidiš? Kaj pa ta povezava, kako se kaže v "tvojem" sistemu?

Pred par sto leti bi naju še zažgali na grmadi, danes pa so moški do horoskopov ali zelo odklonilni, ali se počutijo ogrožene, saj se bojijo, da jih bodo ženske na takšen način razgalile in spregledali. "Pa še res je!" je zaključila kolegica čarovnica.

Kakšen odnos imate vi do horoskopov?

3 komentarji:

  1. jaz pozitivnega:), predusem do vzhodnega, no, tudi po zahodnem, z rakico, se "pokrivam"
    se pa ne bi branila kakšnega vašega, zame osebnega, Helena ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vedno pogledam horoskop, bi pa bila zelo vesela, če mi bi naredili osebni horoskop. Ali se lahko to dogovriva pismeno ?
    Lep pozdrav
    Eli

    OdgovoriIzbriši
  3. @tamara: Aha, vzamete tisto, kar vam ustreza - dobra ideja ...

    @Eli in tamara: če želite kitajski horoskop, me kontaktirajte.

    info@fengshui-akademija.si

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši