petek, 9. november 2012

Koga voliti na predsedniških volitvah

O tem ste se zanesljivo že odločili in en dan pred volitvami pisati nasvete, če nesmiselno. Ogledala sem si kitajske horoskope vseh treh kandidatov (mimogrede: a ni super, da imamo samo tri - takšne resne, ki imajo vsaj nekaj možnosti za izvolitev - in ne 17 kandidatov?) in ugotovila, da mi nobeden ni všeč.

Vsi imajo yin osebni element, kar je za predsednika celo dobro, da vsaj malo premisli, preden stegne jezik. Najbolj se petelini Pahor, ki ima v osebnem elementu dejansko petelina. Zver je kot svinja (prijazen, prisrčen, vesel, dobrosrčen, včasih preveč naiven) in Türk kot ovca (kulturen, prijazen, ustvarjalen, nežen, inteligenten).

Najbolj pomembno pri izbiri predsednika je, kako se bo ujemal z aktualnim premierom Janezom Jjanšo. Ogledala sem si njihova kua števila (dvojan kua števila iz imperialnega feng shuija). Najbolj se ujemata Janša in Türk. Zanimivo je, da sta si kar precej podobna v delovanju, vendar je Türk močnejši in Janša ga zato ne mara.

Z Janšo bi se v javnosti najbolj povezal Zver (tvorita celo vsoto 10, kar je idealna povezava), vendar bi bil v zakuslju pod njegovo kontrolo. To bi se zgodilo tudi Pahorju, zato nobeden od njiju ni primeren kandidat. Predsednik mora biti nevtralen oziroma rahlo v opoziji glede na vlado.

Zakaj ne moremo predsednika izbrati s pomočjo horoskopov?

Ni komentarjev:

Objavite komentar