nedelja, 2. september 2012

Teme za feng shui predavanja

V oktobru bom imela v ljubljanskem Kalčku 3 brezplačna predavanja o feng shuiju. Čim prej mi sporočite, katere teme za predavanja vas najbolj zanimajo? Lahko mi pišete tudi na helena@energijski-center.si.

Kitajski pismenki za feng shui, ki pomenita veter (zgornja) in voda (spodnja). Energija namreč pride z vetrom in se ustavi pri vodi.

7 komentarjev:

  1. Pozdravljena!

    Mene bi zanimala notranja ureditev stanovanja po feng shui-ju :)

    Lp,
    Nika

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimiva bi bila astrologija devetih ki.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Nika: seveda bo na predavanjih predvsem govora o ureditvi stanovanja/hiše po feng shuiju. Verjetno se bom najbolj posvetila spalnici, otroški sobi in kuhinji.

    Astrologija devetih ki pa ne spada v feng shui, saj je to japonska metoda. V feng shuiju poznamo druge, podobne metode.

    Bom pa eno od predavanj posvetila kitajski astrologiji, ki je dosti bolj natančna in podrobna, kot pa devet ki.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. Ali boste pri urejanju notranjega prostora spregovorili tudi o uporabi ogledal?

    OdgovoriIzbriši
  5. Bom vključila tudi ogledala. Sicer pa na vsakem predavanju dobim vprašanje o ogledalih. V feng shuiju so res pomembna, saj z njimi ojačamo in vodimo energijo.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene pa zanima glede hiš oz. stanovanja v večih nadstropjih, stanovanje v mansardi...
    Zanima pa me tudi, naj kaj moraš gledati pri urejanju pisaren oz. poslovnih prostorov....
    Nekje pa sem tudi prebral, da je feng shui mojster svetoval samostojnemu podjetniku, ki se je spopadal z različnimi osebnimi in poslovnimi težavami, da naj namesti akvarij s svetlimi, hitrimi ribami v vzhodni del stanovanja in tako je kmalu podjetniku posel zacvetel, postal samozavesten itd.
    Kako veš kaj narediti da se ti stvari izboljšajo, da se ti stanovanje prilagodi, ne da se ti prilagajaš stanovanju in okolici itd. ....

    Glede vastu-ja tudi kaj delate, izobražujete?

    veliko, na široko me zanima glede tega, tako da bom z veseljem vam prisluhnil :)

    Hvala

    Lp

    Gregor

    OdgovoriIzbriši
  7. @Gregor: Hvala za vaše pobude. Razmišljam, da bi bile teme treh predavanj: ljubezen, finance in zdravje. Ta tri področja zajemajo 95% naših težav.

    Podjetnik iz vaše zgodbe je bil očitno premalo aktiven in usmerjen k cilju, zato mu je mojster na vzhodu (element le - aktivna yang energija) predlagal ribice (ki se gibljejo).

    Iskati ustrezne ukrepe zase, je najtežje, ker nismo objektivni. Govorim iz lastnih izkušenj. Stanovanje bo vedno vplivalo na nas, temu se ne moremo izogniti. Lahko pa te energije izkoristimo, da nam služijo. Mojster Chan (moj učitelj) pa nas vedno opozori: "Ne bodi pohlepen!" kar pomeni, da bo neko stanovanje bolje za posel, drugo za otroke, tretje za zdravje, četrto za seks ...

    LP do predavanj,

    Helena Golenhofen

    OdgovoriIzbriši