ponedeljek, 18. junij 2012

Slabe rože - slabo podjetje

Christian Rach je eden izmed najbolj znanih nemških kuharjev. Lansko leto se je umaknil iz gastronomije kot kuhar. Njegova hamburška restavracija Tafelhaus je bila zelo uspešna, imeli so eno michelinovo zvezdico, vendar se je odločil za izstop. Najprej je študiral matematiko in filozofijo; denar si je služil kot natakar in kuhar, se navdušil za delo v kuhinji in pustil študij.

Poznamo ga kot preizkuševalca restavracij oziroma bolje rečeno, kot rešitelja slabo stoječih restavracij. V eni izmed oddaj je povedal: kdor slabo skrbi za rože (v restavraciji, poslovnih prostorih), tudi za ostalo ne skrbi. Rože so znak za to, da podjetju ne gre (več) dobro.


Zasaditev v Murglah leta 2007

To lahko potrdim tudi sama, tako iz osebnih izkušenj, kot feng shui svetovanj. Kadar nimam dovolj časa, hitro zanemarim rožice, kar je narobe. Rože so vir energije, z rožami sporočamo strankam, da jih cenimo. Je potem bolje, da nimamo nobenih rož?

P.S.
Če nas bo kdaj obiskal davčni inšpektor in se čudil nad visokimi računi za rože, mu bom citirala Christiana Racha!

Ni komentarjev:

Objavite komentar