ponedeljek, 6. september 2010

Irska: V destilarni viskija

Waterford (jug Irske) sva predčasno zapustila in se raje odpravila v Kinsale, ki so ga okronali za irsko kulinarično meko. Med potjo sva se ustavila še v Ardmore (nič posebnega, lepe plaže) in Midletonu, kjer varijo viskije. Njihova najbolj znana znamka je Jameson, ki sem ga celo poznala, saj mi ga je prijatelj prinesel za darilo.

Irski viskiji so blažjega in sladkejšega okusa, kot pa škotski viskiji. Na internetu si lahko preberete razliko med pridelavo obeh viskijev; seveda so oboji prepričani, da je njihov viski najboljši.

Nizka, valovita pokrajina na poti od Waterforda do Kinsale



Vhod v destilarno, ki je bila ustanovljena že v 18. stoletju. V ozadju se vidijo dimniki nove destilarne, kjer je proizvodnja vodena bolj ali manj računalniško.



V notranjosti proizvodnih hal je bilo dovoljeno fotografirati, vendar mi ni uspela niti ena fotografija, saj je bilo pretemno.

Zanimivo je, da je največ prostora zavzemalo skladišče, kamor so po žetvi spravili ječmen. V "službo" so hodile tudi mačke, ki so po skladiščih pridno lovile miši. Lepa služba!

Bakrena posoda za destilacijo

Na koncu smo seveda poskusili viski. Moram priznati, da mi je bil najbolj všeč Jameson z Ginger Ale.

Ni komentarjev:

Objavite komentar