petek, 18. junij 2010

Zdravje: S čim se zaščititi pred soncem

Najboljša zaščita je senca, o tem ni dvoma. Ko pa gremo na sonce, se je vseeno pametno namazati z zaščitno kremo. O tej temi pišem samo zato, da si pomirim svojo vest, saj pričakujem, da imate doma že vsi zaščitne kreme iz kolekcij naravne kozmetike. Da razni strupeni zvarki niso več v vaši zbirki in jih tudi ne bo.

Tej temi, pa tudi kožnemu raku, so se v juniju obširno posvetili pri projektu Za zdravje, tako da si hitro priskrbite aktualno izdajo njihovega brezplačnega novičnika. Veliko si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Ko boste nekaj časa uporabljali naravne zaščitne kreme, jih ne boste želeli zamenjati. Prijetnejše so na koži, koža se čisto drugače "zapeče" in ostane prožna. Takšne so vsaj moje izkušnje.

Nekateri boste potarnali, da nimajo zaščitnih faktorjev 40 ali 50, vendar je sonce, kjer potrebujete tako visoke faktorje, tako škodljivo za vašo kožo, da raje ostanite v senci. Vse lepotice, ki jih občudujete po časopisih, priznavajo, da se popolnoma izogibajo sončnim žarkom. Poškodujejo namreč kožo in jih naredijo gubaste.

Moj najljubši izdelek je Weleda Edelweiß Sonnenmilch LSF 12 ali 20.

2 komentarja:

  1. Tole je bilo pa kot po naročilu. Doma imamo tri mesece staro punčko.
    Nestrpno čakam še na ostale rožice.
    Lep pozdrav
    Beba

    OdgovoriIzbriši
  2. Tale komentar pa ni bil čisto posrečen ,manjka...
    da vse tri generacije uporabljamo Weledo in da hči trdi da zaščite proti soncu v tej znamki ni več.Zato sem jo z veseljem opomnila na vaš blog, pa naj si sama poišče najbolj ustrezno stvar za dojenčka.
    Evo urejeno.
    Za slike rožic pa ostane nespremenjeno.
    Še en pozdrav
    Beba

    OdgovoriIzbriši