petek, 16. april 2010

Potovanje: Razstava velikonočnih pirhov v Veržeju

Velikonočno prazniki so sicer že minili, vendar bom vseeno objavila fotografije iz letošnje razstave v Veržeju (Zavod Marianum). Če vas bo naslednje leto pot zanesla v to zadnjo prleško vas pred reko Muro, se ustavite v "kloštru" in si oglejte to izredno zanimivo razstavo pirhov in kruha. Domišljija res ne pozna meja!

Moji favoriti na razstavi

Zelo zanimivo, kako različni so velikonočni kruhi, ki jih pečejo po slovenskih krajih

Na razstavi so sodelovali tudi otroci iz vrtca

Romsko društvo je Pušča je pripravilo prav zanimivo dekoracijo

Preoblečena jajca

Praktičen prigrizen - že na poti iz cerkve, če blagoslov jedi predolgo traja (kar pa v ljutomerski cerkvi ni mogoče)

V naši družini k "žegnu" ponavadi odnesemo ob 17. uri. Letos smo se do 16. 3o potikali po Babjem Ložiču in nato v ekspresnih 10 minutah pripravili košaro za blagoslov. Mama in Dominik sta še na jajca lepila nalepke, da bodo pod prtičkom ja lepe. Ker je od maminega stanovanja do cerkve samo 5 minut hoje, sva z Dominikom še malo počivala na kavču.

Deset minut do petih sva se odpravila proti cerkvi. Že na poti do tja nama je bilo jasno, da bova zamudila. Na ulici sva bila namreč sama. Mamina ura v dnevni sobi očitno krepko zamuja, zato sva v cerkev prišla s 5 minutno zamudo - ravno v tistem trenutku, ko je župnik oznanil blagoslov jedi. Po 2,5 minutah je bilo vsega konec in smo šli domov. V Nemčiji žegnanja ne poznajo, vendar je moj ljubi mož strašno navdušen nad dolžino obreda in rad odnese košaro v ljutomersko cerkev.

Odlična ideja za naslednje leto


Katera vam je najbolj všeč?

Ni komentarjev:

Objavite komentar