petek, 1. januar 2010

Potovanje: Majorka - otok za vsakogar

Letos, pardon lani, so poleteli prvi direktni čarterji iz Ljubljane na Majorko. Upam, da bo veliko Slovencev odkrilo ta lep španski otok. Meni je namreč strašno vseč, vendar ga vedno obiščem izven sezone, ko ni tako vroče.

Playa del Palma je dolga približno 7 km in je raj za kopanje.

Ob peščeni plaži je urejena pot, ki je idealna za tek ali sprehod

Cesto za avtomobile so prestavili za hotele (stran od plaže) in na njenem mestu uredili ulico za kolesarje. Samo na nekaterih odsekih je dovoljena vožnja taksijev in dostava.

Plaže v mesecu maju še samevajo, poleti pa so polne turistov

Izposojevalnic koles je res veliko, za vsakogar se najde kolo. Majorka je na splošno raj za kolesarje vseh vrst, tako da se je turistična sezona podaljšala v pomlad in jesen.

Ena od večjih "znamenitosti" na Playa de Palma: v bivši (porušeni) cerkvi je pivnica z večerno živo glasbo in hektolitri popitega piva. Enkrat so me pred njo ob 10.30 uri vabili na brezplačno pivo ...

Začetek plaže - pogled je proti letališču


Zelo dobro urejene kolesarkse steze od Playa de Palma do glavnega mesta Palma

Vožnja je neproblematična in primerna za vsakogar. Razen na nekaterih mestih, je vedno speljana ob morju. Vmes pa je dovolj vasic, da se lahko ustaviš na pijači.

Nekateri prisegajo na zahodni del otoka, na primer Santa Ponca (nemški turisti), meni pa je všeč tudi SV del okrog Port de Pollenca (v angleških rokah)



Če si povprečni turist ne more privoščiti hiše na drugi strani zaliva, se lahko vsaj pošteno naje in opreza za Claudio Schiffer (in drugimi prominentneži), ki imajo radi mallorško sonce

1 komentar:

  1. Ja, sem bil tudi jaz tam pa je prav grozno komercialno kapitalistično množično turistično pozidano mesto... Raje imam naravo in divje rožice... Seveda pa se odločamo sami...tudi za dopust

    OdgovoriIzbriši