petek, 1. januar 2010

Foto in rožice: Moja dva najljubša hobija

Dominik je dobil novi službeni prenosni računalnik. Izbral je dobro grafično kartico in resolucijo, zato sem bila čisto šokirana, kako drugače izgledajo moje fotografije na njegovem računalniku. Ko sem že mislila, da vsaj malo obvladam fotografiranje, me je ogled slik na novem ekranu postavil na trdna tla.

Kakšne bodo posledice: še bolj pridno se bom morala učiti o fotografiji in kupiti dodaten monitor. Tudi jaz imam namreč "samo" prenosni računalnik, vendar je očitno premalo dober za ogled fotografij.

Sem pa si v decembru kupila dva nova objektiva (ja, božiček je opazil, kako pridna sem bila, še posebej pri pisanju bloga ...). Eden je idealen za fotografiranje notranjosti pri mojih strankah, drugi za portrete in makro fotografijo. Nekaj poskusnih posnetkov sem že naredila; ker imata oba objektiva fiksno goriščno razdaljo, bo potrebno veliko vaje, da ju bom znala dobro izkoristiti.

Trenutno v moji delovni sobi izgleda takole:

Iz delovne sobe sem odstranila trosed (na katerem sem sedela trikrat na leto) in kupila nekaj novih omar. Podjetje se širi in potrebujemo prostor za nove fascikle.

Fotografije sem naredila včeraj dopoldne, še v spalni srajci in nepočesana. Mi umetniki brez težav zanemarimo neumite zobe in bose noge, ko gre za kreativnost ...

2 komentarja:

  1. na svetu si,da gledaš sonce
    na svetu si,da greš za soncem
    na svetu si,da si sam sonce
    in da s sveta odganjaš sence
    ------------------------------(tone pavček)

    tudi jaz vam želim vse najlepše
    v novem letu 2010 in da je vaš
    ojektiv kot sonce za katerim se
    obračajo vse vaše "rožce"

    lp LILI (HORTENZIJA)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Lili, hvala za lepe želje, tudi vam želim vse najboljše. V tem letu se bom s fotoaparatom odpravila tudi k drugim vrtoljubcem. Potrebujem potrpežljive gostitelje, ki mi bodo dovolili slikati svoje lepe rožice. V tujih vrtovih bom malo manj čustveno vpletena, zato bo iskanje pravih motivov enostavnejše. Torej, če bodo vaše hortenzije zainteresirane za poziranje, se oglasite.

    LP
    Helena G.

    OdgovoriIzbriši