sreda, 7. oktober 2009

Potovanje: Love Pariz 5

Če bi vi, dragi obiskovalci bloga, malo bolje komunicirali z mano, potem bi vedela, ali si želite še več fotografij iz Pariza, ali ne.

Bomo danes ubrali neko vmesno varianto med Parizom in feng shuijem, vi pa sporočite vaše želje.

Louvre je poleg Eifflovega stolpa druga pariška znamenitost, ki je nisem obiskala. Vsi so mi to odsvetovali, kar me je presenetilo. Louvre sem si ogledala od zunaj in ugotovila, da mi znamenita steklena piramida deluje kot tujek. "Ali je to moj čuden okus, sem utrujena in preveč kritična?", sem se spraševala. In na pomoč, kot že velikokrat, poklicala feng shui.

Najprej sem analizirala samo zgradbo muzeja. Na fasadi lahko opazimo veliko detajlov, ki spadajo v element voda, kovina, ogenj in les, vendar sama oblika in barva uvrščata muzej v element zemlja. Ker je piramida manjša od muzeja, bi moral muzej energijsko podpirati piramido. Kot mama otroka, in ne obratno.

Dolge čakalne vrste in nasveti izkušenih frankofilov so me odvrnile od obiska muzeja Louvre

Okrogla oblika steklene konstrukcije bi se lepo ujemala s streho na glavnih vhodih

Kar pomeni, da bi morala biti piramida narejena v elementu kovina, saj zemlja podpira kovino. In po mojem skromnem mnenju bi bila kupolasta (polkrožna) oblika dosti, dosti lepša. Konstrukcijsko bi jo morali narediti tako, da bi imela čim manj jeklenih nosilcev in bi bila transparentnejša, kot je obstoječa.

Ko sem stala na trgu in opazovala vse skupaj, se mi je zdela ta prekinitev pogleda skozi piramido še najbolj moteča. Dragi Parižani, če potrebujete nasvete glede rekonstrukcije piramide, sem na voljo.

2 komentarja:

  1. Draga Helena.
    Če sprašuješ. Jaz bi pa še kakšne slike pariških rožic :)
    Pozdrav,
    Ruth

    OdgovoriIzbriši
  2. Ruth, rožice v Parizu bodo zadnja tema iz te serije, brez skrbi. Si predstavljaš, da bi prišla domov s potovanja brez fotografij rožic? Nekaj bi bilo hudo narobe!

    OdgovoriIzbriši