četrtek, 8. oktober 2009

Feng shui: Vzporednice s sodobnim življenjem

Na seminarju "Kreativnost za podjetnike" nas je Aleš Lisac opozoril, da sama ideja ni dovolj. Če niso izpolnjeni številni drugi dejavniki, potem še tako dobra odeja ne bo prinesla koristi.

Pri razvijanju ideje je še posebej pomembno je vprašanje: "Kaj je moja naslednja poteza?". Razviti moramo načrt za celoten proces, drugače bo ideja propadla.

Ob teh stavkih sem se spomnila na definicijo yina in yanga. Yang začne in yin dokonča. Če pri poslu ne uporabljamo obeh polarnostih, ne bomo uspešni. Nekateri lahko razmišljajo samo yangovsko, nekateri pa samo yingovsko. Nekateri imajo torej težave dokončati svoje ideje, drugi pa idej sploh nimajo.

Zato je v poslovnem svetu tako pomembno timsko delo, da se pomešajo različne polarnosti. Vse bolj pa se nagibam k temu, da je kombinacija yin - yang pomembna tudi v zasebni partnerski zvezi. Ni nujno, da ima prevladujočo polarnost yang moški, lahko je to ženska.

Kot vidite, najdem na seminarjih dovolj časa za razmišljanje skozi feng-shuijevske oči. Očitno sem že malo poklicno deformirana, vendar mi je v veselje iskati vzporednice med feng shuijem in sodobnim življenjem. Tako bom lahko morebitnim dvomljivcem, ki trdijo, da feng shuija ne moremo prenesti na Zahod, postregla s številnimi nasprotnimi primeri.

Ni komentarjev:

Objavite komentar