torek, 18. avgust 2009

Izlet: Z nemškimi prijatelji po Sloveniji

Čez vikend sva gostila prijatelje iz Nemčije. Rolf je možev študijski kolega, zato sem ga na enem od delavnic (o uporabi sončne energije) spoznala tudi jaz. Eva je zdravilka, Justus pa radoveden fant z neverjetno bogatim besednim zakladom.

Ko sem jih vprašala, ali jih lahko omenim v blogu in objavim fotografijo, so bili takoj za. "Naj še drugi vidijo, kako lepo smo se imeli v Sloveniji!" Res so bili navdušeni nad Ljubljano, Postojnsko jamo, Bledom in Bohinjem, manj pa nad slovensko obalo. Zato sem jih čisto nepatriotsko poslala v Baško na otok Krk. Mislim, da tudi tam zelo uživajo.


Eva, Rolf in Justus - veseli in zadovoljni nemški prijatelji


Bohinj jih je kot velike ljubitelje narave zelo očaral


Na žalost nekaj fotografij ni uspelo, saj vročo opoldansko sonce ni primerno za fotografiranje s kompaktnimi fotoaparati.

Na koncu še nasvet za vse, ki dobijo goste iz tujine: pred načrtovanjem izletov se je potrebno z njimi iskreno pogovoriti, kaj bi si radi ogledati. Kar je včasih (jezikovno) naporno, ampak se splača. Če so zadovoljni gostje, smo tudi gostitelji, zato se le potrudite in ugotovite, kaj si želijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar