ponedeljek, 11. maj 2009

Vikend: fotografija in rože - oh, kako mi je bilo lepo!

Vikend je bil delaven, vendar na drugačen način - za mojo dušico. V soboto sem bila na fotografski delavnici v Kostanjevici in na Otočcu. Bilo je zabavno, vroče, naporno, lepo. Spodaj je nekaj fotografij, slikovna dokumentacija o letošnjih zasaditvah pa še pride. Trenutno je v Murglah kot v vrtnariji, ker še vedno nisem končala s sajenjem.

Začenjajo se vroči dnevi, zato vas naj še enkrat opozorim, da pijte dovolj čiste vode. Vedno, ko se vrnem s kakšnega seminarja ali delavnice, sem zgrožena, kaj in kako malo pijejo kolegi. Še murgelski vrabci spijejo več vode!

O čisti vodi sem letos že pisala (oziroma komentirala izjave Antona Komata), še več o tem, kako pomembna je čista voda za zdravje, si lahko preberete v tem članku.

Kar pa ljudje še vedno ne vedo je, da moramo največ vode spiti zjutraj in dopoldne, manj popoldne in zvečer. Če smo zvečer pred spanjem žejni, pomeni, da smo čez dan premalo pili.
Ponoči telo razstruplja, zato mu s pitjem vode pred zajtrkom pomagamo, da čim hitreje izloči te strupe.
Količinsko pravilno pitje vode izgleda približno takole (za 75 kg težko osebo):

- takoj, ko vstanemo, spijemo 0,5 litra čiste (!) vode - to nikakor ni voda iz vodovodne pipe;
- med zajtrkom in malico 1 liter vode;
- do kosila še 1 liter vode;
- do spanja še 0,5 litra vode.

Dve odrasli osebi potrebujeta na dan 6 litrov vode, na mesec 180 litrov oziroma 120 plastenk. In to samo za pitje. Če upoštevamo še vodo za otroke, domače živali, kuhanje čajev, pripravo otroške hrane ... se filter za vodo zelo, zelo hitro amortizira. Da o ekološkem aspektu ne govorimo.

To je samo manjša skupina mojih sotrpinov na fotografski delavnici.

Kot model nam je uspešno pozirala Maja Jamnik, aktualna Miss Earth. Strašno je fotogenična, potrpežljiva in prijazna.

Vmes sem seveda našla tudi motive z rožicami.

Tale samček se je prišel razburjat, ker smo se postavili točno na njegovo najljubše mesto. Bil je zelo napadalen, vendar se je pomiril, ko je videl, da ne želimo fotografirati njega.

Razstava "slik" na fasadi kostanjeviške galerije.

Romantično urejen vrt je tudi okrog kostanjeviške cerkve.

Tole pa je bilo presenečenje - v Krki smo našli tudi školjke. Je to možno? Rumenkasta barva trave pa je zato, ker nisem dovolj podosvetlila.

Romantični kotički ob Krki.

Naloga je bila, prikazati kontrast med staro skorjo drevesa in mladim dekletom. Mi je uspelo?

Ni komentarjev:

Objavite komentar