Irski viskiji so blažjega in sladkejšega okusa, kot pa škotski viskiji. Na internetu si lahko preberete razliko med pridelavo obeh viskijev; seveda so oboji prepričani, da je njihov viski najboljši.
Vseživljenjski zapiski radovedne kreativke s smislom za taktiko in strategijo, branje knjig, potovanja, božanje psa ter sajenje rožic, ki ne prenese posploševanj, ozkogledosti in neiskrenosti.
ponedeljek, 6. september 2010
Irska: V destilarni viskija
Waterford (jug Irske) sva predčasno zapustila in se raje odpravila v Kinsale, ki so ga okronali za irsko kulinarično meko. Med potjo sva se ustavila še v Ardmore (nič posebnega, lepe plaže) in Midletonu, kjer varijo viskije. Njihova najbolj znana znamka je Jameson, ki sem ga celo poznala, saj mi ga je prijatelj prinesel za darilo.
Irski viskiji so blažjega in sladkejšega okusa, kot pa škotski viskiji. Na internetu si lahko preberete razliko med pridelavo obeh viskijev; seveda so oboji prepričani, da je njihov viski najboljši.


Vhod v destilarno, ki je bila ustanovljena že v 18. stoletju. V ozadju se vidijo dimniki nove destilarne, kjer je proizvodnja vodena bolj ali manj računalniško.

V notranjosti proizvodnih hal je bilo dovoljeno fotografirati, vendar mi ni uspela niti ena fotografija, saj je bilo pretemno.
Irski viskiji so blažjega in sladkejšega okusa, kot pa škotski viskiji. Na internetu si lahko preberete razliko med pridelavo obeh viskijev; seveda so oboji prepričani, da je njihov viski najboljši.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar