sreda, 1. februar 2023

Ko ti hladna voda malo pokvari zimski dopust

Okrog novega leta sem en teden dopustovala na Weissensee. Kraj poznam, tam sem bila že najmanj 10-krat, v vseh letnih časih. Ker mi je najbolj všeč v točno določenem delu jezera in ker imam psa in omejen proračun, letos nisem imela veliko izbire - ker sem se iskanja apartmaja lotila prepozno. Bivala sem v apartmajski hiši, ki je bila za avstrijske razmere podpovprečno opremljena, ampak je bilo ok. 

Razen ... topla voda ni bila dovolj topla. Prvi dan sem si mislila, da topla voda pač dolgo rabi, da pride do mene (bila sem v mansardi). Voda je bila hladnejša od moje telesne temperature, zato je bilo npr. umivanje mastnih ponev in mojih las težko. Ogrevanje je delalo normalno. 

Pa sem povprašala mlado lastnico, zakaj nimam tople vode. Izgovorila se je, da verjetno kaj narobe nastavljeno in da bo pogledala. V očeh sem ji videla, da se laže. Šlo se je za varčevanje. Potem je bilo dan ali dva bolje, ocenila bi okrog 45 stopinj, nato pa ravno za Silvestrovo ponovna ohladitev. 

Tako sem ji za novo leto napisala mail, ker je silvestrovala nekje drugje. Še več: v trgovino sem šla po termometer, da bi se prepričala, kolikšna je temperatura vode. Vprašala sem tudi v sosednjem apartmaju, ki jo imel malenkost toplejšo vodo. Nič ni odgovorila. 


Ko sem 2. januarja pred hišo srečala šefico, je bila polna jeze in gneva. Mislila sem, da se mi bo opravičila, pa je namesto tega ošabno sikala, da sem razvajena in če sem že slišala za klimatske spremembe. Ko sem jo opozorila, da njena reakcija ni dobra za biznis, me ni hotela poslušati. 

Ampak, iz pipe je zopet pritekla toplejša voda. Če bi me lastnica apartmaja poslušala, bi ji povedala, kakšne drastične posledice ima lahko premalo topla voda v takšnih apartmajskih hišah. Lahko se razmnoži legionela, bakterija, ki je tudi smrtonosna, če se ne odkrije pravočasno. Zato mora biti v sistemu tople vode vedno najmanj 60 stopinj!

Da o škodi, ki bi jo povzročil moj komentar na bookingu ali googlu, niti ne omenjam. 

Zadnji dan, ko sem ji plačala za bivanje, je bila vsa sladka in se mi opravičevala, ampak bilo je prepozno. Odločila sem se, da ne bom napisala mnenja v bookingu. Ne da se mi. Za letošnji moto sem si namreč izbrala kitajski pregovor: 

"Če dovolj dolgo sediš ob reki, priplavajo mimo trupla tvojih sovražnikov."

Nekateri ta rek narobe razumejo:

- potrpi, situacija se bo enkrat sama razrešila;

- saj se jim bo samo vrnilo, kar so tebi naredili.

Sama pa rek razumem drugače: 

- razmisli in reagiraj če je potrebno (ti delajo škodo); 

- usmerjaj energijo v pravo smer in pusti "sovražnike" za sabo.

P.S.

Prehladna voda je bila problem predvsem zaradi tega, ker je bilo tudi v kopalnici samo 20 stopinj. Poleg tega je gretje delalo brezhibno, da o ceni najema apartmaja ne govorim. Tudi bi bila zadovoljna, če bi imela dovolj toplo vodo zjutraj in zvečer, za dve uri. Pa ni bilo takšnega predloga. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar