torek, 10. maj 2022

Pomlad na mojem vrtu

Noro lepo je trenutno na vrtu. Uživam, dokler še lahko ... Našla sem že prve uši in polže, potem pa pridejo še druge nadloge, ki hrustajo moje rožice. In vročina. Le kakšno bo letošnje poletje?

Na vrtu je še vedno kaos, ampak v četrtek so na vrsti večja in težja dela z mojim pomočnikom, potem pa bom lahko sama dokončala urejanje. Študirala sem o praprotih in ugotovila, da se delijo v dve skupini: ali so zimzelene, ali pa ne. Se pa delijo tudi na takšne, ki imajo "dlakava" stebla in na tiste, ki so "gladke". Jaz imam dlakave in zimzelene ter gladke in neprezimne. Tako, sedaj veste vse o praprotih.

Popolnoma spontano sem kupila dva večja, plastična stola. Bosta kot skulpturi v vrtu, verjetno ju bom prenašala sem in tja. Zelo sta udobna za sedenje, z Luiem sva ju že testirala.

Še bolj spontano sem k hiši privlekla dva nova javorja. Ojojoj ... le kam ju bom dala. No, eno idejo že imam, ampak potrebne bodo rošade, ampak res sta lepa in bosta popestrila tisti kot ... Kupujemo čustveno, potem pa doma iščemo racionalne razloge za nakup. Ni jih! 

Velika sprememba bodo tudi trajnice pod vrbo in ambrovcem. V vsako kad bom posadila še mulenbekije, ki bodo visele navzdol in malo zakrile plastično površino. Ej, eni šparamo in namesto zelo dragih loncev kupimo kad za kisanje zelja. (hahaha)

Lui ima močan seneni nahod, zato me samo kratko obiskuje na vrtu. Trenutno je stanje res slabo, zrak je gost, še jaz dobim srbeče oči.

Še do približno 20. maja bodo noči hladne, potem pa bo mogoče že za sajenje občutljivih sezonskih rožic. Iz prezimovališča dobim še štiri trajnice, trave in abutilon. Jupiiii ... le kam jih bom dala? 




















Pogled z moje klopi, fotografirano po dežju. Božansko!

1 komentar: