Brezglutenske pice so slab nadomestek za pravo pico, pomaga pa, če je bilo testo dolgo vzhajano (72 ur). V Ljubljani sta dve gostilni, kjer se dobijo takšne pice: Gostilnica 5-6 kg in Verace. Ta zadnje še nisem poskusila, prvo pa in preverjeno je gluten v takšnem testu lažje prebavljiv.
Brezglutenski kruh se lahko kupi ali speče in obstajajo že kar dobri nadomestki.
Pri testeninah pa je dolgo bil križ, saj so bile groznega okusa. Neužitne! Zato jih dolgo nisem kupovala. Sedaj sem našla dve znamki brezglutenskih testenin, ki so res zelo okusne in z veseljem bom z vami delila svoje kulinarične skrivnosti.
Italijanske eko testenine iz rjavega (neoluščenega) riža. Ne boste občutili razlike.
Zelo skeptično sem kupila Mlinotestove testenine in vriskala od veselja, ko sem jih poskusila. Odlične so!
Helena - hvala vam, ker vse to delite z nami in nas tako osveščate.
OdgovoriIzbriši