petek, 21. julij 2017

Poletno kramljanje

Dragi moji, malo vas zanemarjam, ampak tako paše ... Saj ne, da nimam kaj za početi. Če ne drugega, vsak dan zalivam rožice. Tudi v firmi se vedno kaj dogaja, letos bomo prenovili najmanj dve spletni strani - je res že čas!

Malo več berem tudi knjige in revije. Zelo sem navdušena nad aktualno izdajo Onaplus. Odlični intervjuji, ki jih toplo priporočam. Veliko že vemo (o partnerstvu in ljubezni), ampak je dobro osvežiti znanje. Da se res usede in ne delamo bedarij. Še večjih, kot jih.

Napoved kitajske astrologije, da bo julij zelo suh in vroč (kar pomeni sušo in ogenj), so na žalost kar točne. Kako rada bi se zmotila! Potem nam ne bi bilo treba gledati dalmatinskih gasilcev, ki se na gašenje požarov vozijo s fičotom in 40 let starimi gasilskimi avtomobili.

Zabavajo me članki kot so "Ločene spalnice, da ali ne?" in podobni nasveti, ki jih je poln splet. Še bolj me zabavajo naši kosi. Imamo prave drame. No, za dramo poskrbita oba samčka. Tisti poročen (in večji) namreč preganja samskega od sklede z rozinami. Vrabcev, ki pojejo še več rozin, ne preganja. Torej ne gre za lakoto, ampak za princip. Ta teritorij je moj.

Že padajo stave, kaj se bo zgodilo, ko se bo tudi samski poročil. Bo takrat dal večji in starejši mir? Hmmm, bomo videli.

Če še ne veste, Kelly Family se vrača! Nekateri člani so se ponovno združili v skupino ter organizirali tri koncerte. Prvi koncert je bil razprodan v 15 minutah! Nikoli nisem bila njihova fenica, jih pa občudujem, kar so naredilo kot skupina. Ta skupinska dinamika me privlači - seveda kot opazovalko. Kaj vse so naredili (potlačili svoje želje, se podrejali), samo da bi ugodili staršem in bratom/sestram.

Ko je patriarh umrl, se je porušil tudi sistem, ki jih je držal skupaj. Njihovi milijoni so izpuhteli in nihče ne ve, kje so. Oče baje ni bil preveč dober podjetnik ... kot Boris Becker, hehe.

Tudi sama sem se v zadnjih tednih ukvarjala s svojimi financami, predvsem z varčevanjem za pokojnino. Neverjetno, kako različna so mnenja. Morem reči, da sem se o finančnih sredstvih za stara leta pogovarjala že z veliko ljudmi. Nobeden mi ni znal povedati, od česa bomo živeli čez 20-25 let. Veste vi?

Veliko Slovencev stavi na svoje nepremičnine. Nisem čisto prepričana, da je to dobra oblika varčevanja za starost. Seveda govorim o nepremičnini, kjer sami živimo.

Ah, naj bo za danes dovolj. Zunaj je zelo vroče, v moji pisarni hladno, zato grem še malo delat.

P.S.

Pisanje in branje takšnih (vse po malem) prispevkov na blogu mi je sicer tečno, ampak danes je dan za izjemo.


1 komentar:

  1. Varčevati za starost je smiselno. Najbolj me je presenetila frizerka, ki je dala svojo obrt nazaj in sedaj dela na črno in tisto kar je preje dajala državi sedaj sama varčuje. Verjetno to ni edini primer. Ljudje ne zaupajo državi. Žalostno. Mogoče imapa še prav. To ji bo zanesljivo ostalo za starost.
    Kar se pa tiče nepremičnine je tudi pametno, da jo imaš, saj ti ni treba plačevati najemnine. To je tudi denar za starost.Sicer bodo pa naši vnuki delali dosmrtno. Tako je najbolje, da imaš denar za sproti.

    OdgovoriIzbriši