Sestavine:
- 70 g mandljeve moke
- 30 g kokosove moke *
- 1 manjša čž sode bikarbone
- 1 manjša čž vinskega kamna
- pol čž soli
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- ščep muškatnega oreščka
- mleta borbonska vanilija v prahu
- 30 ml kokosovega olja
- 3 jajca
- 2 srednje veliki, dobro zreli banani (oz. 250 g – teža brez lupine)
- 50 ml javorjevega sirupa (ali medu)
*pazi: kokosova moka ni enako kot drobno mlet suhi kokos!
Ker sem idejo za bananin kruh dobila v zadnjem trenutku, sem s sabo prinesla samo zrele banane in kokosovo moko. V sevniški trgovini niso imeli mandljeve moke, ampak grobo zmlete mandlje, kar se je kasneje izkazalo za genialno "napako". Kruhu so koščki mandljev dali hrustljavo komponento in s tem zanimivo teksturo.
Kot priporoča Katja na svojem blogu, lahko osnovni recept popestrimo. Jaz sem dodala kandirani ingver, ki sem ga nasekljala na majhne koščke. Rezultat je bil odličen. Na sploh mi je bil bananin kruh zelo, zelo všeč. Poleg tega, da je hitro narejen in da je recept zelo preprost. Še ON je bil presenečen in po mešanju suhega ter mokrega dela testa izjavil "A to je to?".
Ker je bila pečica že vroča, sva naredila še pirin kruh s semeni. To je tisti recept, ko lahko testo pregneteš z mešalnikom in ga ni treba vzhajati. Kruh je bil odličen in mislim, da se bo ON kmalu sam lotil peke - ker je tako preprosto, zdravo in okusno.
Se zdi njami.
OdgovoriIzbrišiTale 'genialno "napaka" ' me še posebej mika.
Ni veganski, ce vsebuje jajca...
OdgovoriIzbrišiOjojoj, kako sem lahko to spregledala! Samo na mlečne izdelke ostale (svoje) alergene sem gledala, pozabila pa na jajca. Hvala za opozorilo.
Izbriši