petek, 10. marec 2017

Tri lučke so prijazne do alergikov

O Treh lučkah sem najprej prebrala v časopisu, nato pa od lokalnih poznavalcev izvedela, da je to bila nekdaj znana gostilna. Moram priznati, da so jo zelo všečno obnovili. Na žalost nisem veliko fotografirala, ker sem se zelo lačna vračala iz zagrebške Ikee in lačen fotograf, je slab fotograf!

Ob vikendih imajo menije, med tednom pa jedi po naročilu. Zelo pozitivno so me presenetili glede alergenov. Samoiniciativno so spremenili prilogo pri glavni jedi in posebej za naju, s spremljevalcem, naredili božansko sladico.

Razmišljala pa sem o njihovi razporeditvi prostorov. Najlepše razglede so namenili gostom v sobah, jedilnica je na manj lepem mestu, saj ji pogled na Savo zakrivata zid in bazen. Konferenčna soba oz. soba za praznovanja ima odličen razgled, zato me ne čudi, da so skoraj vsi termini za poroke že razprodani.

Bodo prihodki od sob večji od prihodkov v jedilnici? Hmm, bo zanimivo opazovati razvoj te restavracije - hotela.






Glavne jedi nisem utegnila fotografirati. Tole je moja najljubša jed z dnevnega menija: Malancanov tartar s sušenimi paradižniki in zelišči. 


Bazilika (v sladoledu) z malinami - božanska kombinacija


Te zamije sem odkrila v kavarni (ja, tudi kotiček za kavo in sladice imajo). Zelo so me navdušili srebrni okrasni lonci, bi pa prostor prenesel še kakšno rastlino več. Na poti proti stranišču visijo številne fotografije iz zgodovine delovanja Treh lučk. Zelo lepa gesta spoštovanja tradicije!

Mene so Tri lučke prepričale, tako s hrano kot pozornostjo (in vinom, haha). Tako dobrodošlo sem se počutila, ko so me razvajali z jedmi brez mojih alergenov.

1 komentar:

  1. Sliši, pardon, bere in vidi se vabljivo.
    Menancanov tartar bi bil kot nalašč zame.

    OdgovoriIzbriši