Včeraj sem najprej malo olepšala svoj zelenjavni vrt, potem pa hitro naredila fotografijo in ovekovečila to lepoto. Da ne bo kakšnih nepotrebnih pripomb! Ta vrt je samo "za zraven", posadila sem sadike, ki so dobile osnovno nego, sedaj pa morajo same rasti. Vse se junaško držijo in so zdrave, samo bazilika je v slabem stanju. Na sosednji gredici so tudi bučke, hokaido buča in sladki krompir.
Del zelenjavnega vrta, ki sem ga letos posadila
Človek bi pričakoval, da bo po "napornem" vrtnarskem delu dobil tudi ustrezno plačilo - vsaj v obliki hrane. Včeraj sem si kosilo morala skuhati sama, danes zjutraj pa je bila pri zajtrku takšna delitev živil:
Skleda z vegansko enolončnico je moja, vse ostalo pa pripada osebi na drugi strani mize.
Seveda se šalim, ker bi lahko dobila vse, kar je na mizi (pa tudi za ali pod mizo), vendar se trenutno izogibam glutenu. Kar pomeni, da za zajtrk jem zelo "čudne" jedi. Enolončnica je bila okusna, vendar sem bila po dobri uri ponovno lačna ... Se že veselim, ko si bom za zajtrk pripravila skledo solate s svoje gredice.
Zanimiv zajtrk. Ugibam, kako bi se takšna sprememba prilega meni.
OdgovoriIzbrišiSabina, na kateri del mize mislite?
Izbriši(hahaha)
Oba:)
OdgovoriIzbrišiČe se odločiš, da ne boš jedel gluten, potem za mnoge ješ čudaško. Jaz bi se zagotovo usedla k enolončnici za večerjo. Zjutraj pa jejte kaj bolj krepkega.
OdgovoriIzbrišiČe se odločiš, da ne boš jedel gluten, potem za mnoge ješ čudaško. Jaz bi se zagotovo usedla k enolončnici za večerjo. Zjutraj pa jejte kaj bolj krepkega.
OdgovoriIzbrišiNa drugi strani mize so razen kruha (pa tudi ta bi bil lahko brezglutenski) vse jedi brez glutena. Torej ni le gluten razlog za vaš izbor hrane.
OdgovoriIzbrišiPozorni bralec, res je "samo" kruh na drugi strani mize iz glutena. Ampak, ker nisem imela brezglutenskega, sem se raje odločila za enolončnico.
Izbriši