sreda, 13. april 2016

Sodobne mučilne naprave

Od petka do ponedeljka mi je telo zalila poštena doza adrenalina. Saj poznate tisto, ko te v stresni situaciji oblije adrenalin, pospeši se srčni utrip, postane ti vroče, težko dihaš ... Potem pa se mora adrenalin še razgraditi, za to je najboljša blaga telesna aktivnost. Naj samo namignem, da nam je nagajal računalniški sistem. Več pa ne povem.

Končno sem začela migati na vrtu, tudi travo sem prvič pokosila. Razmišljam o zasaditvah, predvsem o vodilnih rastlinah. Kupila sem različna gnojila, nekaj loncev (neverjetno težko je dobiti svetlo sive lonce, ki so prezimno trdni!), škarje za rezanje močnejših vej (to me še čaka) in 6 prelepih abutilonov, ki jih sedaj kot mačka mlade nosim notri in ven - spijo še v hiši, saj so nočne temperature prenizke.

Seznam vrtnarskih opravil in nakupov je dolg. Ampak, uživam, kar pozna vsak vrtoljubec.

V vrtnarskih opravilih uživam tudi zato, ker sem dobro fizično pripravljena. Težke lonce, tako prazne kot polne, da o vrečah z zemljo ne govorim, prenašam z lahkoto. Ves trud v prejšnjih mesecih se je splačal. Mišice se še malo skrivajo pod zimskim ... eeee ... spomladanskim špehom, ampak bodo kmalu bolje vidne. 

Večina si jih niti ne predstavlja, kaj se dogaja na sodobnih treningih. Ko omenim, da hodim v fitnes, vsi mislijo, da sedim na napravah in dvigam uteži. Ravno nasprotno! Sodobne mučilne naprave so dosti bolj prefinjene in zadnjič sem jih v fitnesu fotografirala. Verjemite, videti so nedolžne, ampak pod taktirko dobrega trenerja se spremenijo v rafinirane pripomočke za trening mišic - tudi takšnih, za katere sploh ne veste, da jih imate!
Pod okni fitnesa se ponoči zbirajo brezdomci. Za sabo so puščali smeti, predvsem steklenice in pločevinke. Trenerja sta jim priskrbela sod za odpadke, ki ga brezdomci pridno polnijo. Vse okrog je popolnoma čisto!

5 komentarjev:

 1. Helena, upam, da vašem računalniškem sistemu ni ponagajal kakšen virus. Menda cela katastrofa. Zelo draga.
  Ko bom velika, bo imela velik vrt. In takrat bom imela velik mišice kot vi :). Pri dveh vrečah zemlje do tretjega nadstropja ravno bujno ne rastejo. In tudi fitnesa ne obiskujem. Sem sicer zelo disciplinirana in od nekdaj odvisna od jutranje vadbe, a verjamem, da bi kakšen nasvet trenerja dobro del. Se spravim enkrat opravit kakšno testiranje in po kakšen namig za ubrano vadbo.
  Prijetne in sončne dni ter veliko užitka pri vrtnarjenju.

  OdgovoriIzbriši
 2. Moj trener Boštjan ima na svoji strani cel kup nasvetov, tudi za vadbo doma oziroma z lastno težo. Ko bo prelahko, pa v vsako roko paketek z moko ali sladkorjem. Tudi enkratna svetovanja z jedilniki nudi moj trener. Tudi vam lepe spomladanske dneve.
  http://www.vitalno-telo.com/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Helena, hvala. Sem pokukala, nekaj zase že našla... se še vrnem...
   Hvala. Ja, pomlad je vedno pomlad, vsa čarobna in dišeča ne glede na vse :)

   Izbriši
  2. Sabina, sem videla, da "našemu" poetu Juretu zelo dobro denete ... Potrebuje takšne komentarje in spodbude.

   Izbriši
 3. Mislite?! Sem se takrat odzvala vašemu povabilu. Najprej tako temačen svet... da te stisne... potem se prestrašiš in nato vidiš, da je ''čist' fejst fant'', ki se rad igra z besedami in med njih vpleta svojo domišljijo...
  Bodite lepo.

  OdgovoriIzbriši