četrtek, 3. september 2015

Vsi moji moški paraziti

V tem prispevku bom (zopet) pisala o svojih zelo osebnih težavah, kako pri tem trpim in se blamiram. Čisto v duhu imena bloga se bom razkrila. Zato, če te moje težave in intima ne zanimajo, ne beri naprej. Moji zvesti bralci pa boste takoj prepoznali tudi samoironično noto, zato ni potrebe, da se vam zelo zasmilim. Rane si znam dobro tudi sama polizati. Čeprav, v dvoje je lepše!

Zjutraj sem bila pri svoji dolgoletni terapevtki Ireni Deržek Čuber, ki mi nekajkrat na leto raztegne vezi in mišične ovojnice, da se mi popravi statika telesa. Tokrat sem se prvič odločila za drugo vrsto terapije: za energijsko terapijo po metodi Barbare Brennan. Irena je zelo dobra terapevtka, zato sem se takoj po seansi odlično počutila.

Na koncu mi je povedala svoje ugotovitve, ki so me, kar malo presenetile. Veliko se je ukvarjala z nogo, kjer sem bila operirana, pa tudi s sredinskim delom telesa (črevesjem). Začutila je, da so tam, poleg glist (te so zaradi bioresonance tudi že mrtve), skriti še druge vrste paraziti - moji bivši partnerji. Uf, uf, uf!!!

Dragi moji, ne pozabite, da nam že tretji teden vlada retrogradna Venera, ki nas spodbuja in provocira, da razčiščujemo pretekle medsebojne odnose. Če sem se junija pri retrogradnem Merkurju ukvarjala s "poslovnimi" paraziti, so sedaj očitno na vrsti "zasebni" ...

Na Irenine ugotovitve nimam pripomb. Dovolj sem pametna, da vem, da držijo. Svojim bivšim moškim sem dovolila, da so se gostili pri meni. Za to imam celo alibi: po kitajskem horoskopu si želim partnerja podpirati, mu stati ob strani, mu pomagati, dajati energijo. Kar ni nič narobe, če energija pride tudi nazaj. Če ne, pa hitro prideš v energijski deficit in težave so neizogibne. Na koncu ni nihče zadovoljen!

Prijatelj Stane, ki je trenutno zelo "pameten", ker je srečal super žensko (seveda sem mu jaz povedala, da naj išče samo takšno, ki rada hodi bosa!), mi je zadnjič predlagal, da si napišem seznam, kakšnega partnerja si želim. Moje mnenje je sicer, da ti življenje marsikaj prinese tudi brez seznamov, ampak, včasih se splača prisluhniti dobrim nasvetom. Pri Stanetu je seznam brezhibno deloval, zakaj ne bi pri meni.

Ker med retrogradno Venero pridno pospravljam, sem nekaj dni kasneje v rokovniku iz leta 2012 našla seznam, kakšnega partnerja si želim. Napisala sem ga kmalu po ločitvi. Hmmm, mogoče pa je še vedno uporaben in mi ne bo treba pisati novega, sem si mislila ter lotila pregleda. Kakšno presenečenje, seznam je popoln, tri leta kasneje ne bi ničesar spremenila.

Zato ga objavljam, da bo zadoščeno vsem zahtevam vesolja. Stane je sicer omenjal, da naj bi bile na seznamu vključene vrednote, svetovni nazor, odnos do soljudi, denarja, intime. Nikar ne mislite, da tega na mojem ni! Če ima nekdo močne noge, zna deliti in dobro diši je njegov svetovni nazor še kako določen ...

Moj seznam: kakšnega partnerja si želim (veljaven od septembra 2012)

- Imeti mora močnejše noge kot jaz.
- Imeti mora dober spomin.
- Znati mora voditi pri plesu.
- Urejeno življenje (pospravljeno, vzdrževano bivališče).
- Se zanimati za glasbo, knjige, gledališče ...
- Se vsaj malo zdravo prehranjevati.
- Vsaj malo ukvarjati s športom.
- Da rad potuje in hodi na izlete.
- Da ne smrči.
- Da (mi) dobro diši.
- Imeti mora rad mene, ne svojo predstavo o partnerici.
- Zna deliti (stvari, misli, energijo).
- Se zna negativno odzvati na čustveno izsiljevanje.
- Ima urejen odnos s starši (samostojnost v čustvenem in finančnem smislu).
- Da se ne ukvarja preveč sam s sabo.
- Da me podpira/pokaže zanimanje za moje hobije.

Sem prezahtevna?

P.S.

Mogoče bi vseeno dodala še dve zahtevi:

- Da ve, kaj je delal narobe v zadnji partnerski zvezi.
- Da ni mazohist, deloholik ali avanturist.

No, s tema zadnjima zahtevama sem si zapravila vse možnosti, da mi vesolje pošlje slovenskega moškega:)

27 komentarjev:

  1. Nimaš šans, dokler misliš, da moški nalašč smrčijo :-) oz. da je to lastnost. Ti ne smrčiš? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toleriram rahlo smrčanje, ne pa glasnega žaganja celo noč. Ne morem spati, če je glasno. Ne, jaz pa že ne smrčim. Nikoli. Samo, če sem prehlajena, imam glavo pod napačnim kotom, je polna luna ...:)

      Izbriši
    2. Jaz smrčim kot traktor brez izpušne cevi. Pa smo rešili težavo vsem družinskim članom v zadovoljstvo. Ker pa sem egoist ne bom povedal kako.
      >:o)

      Izbriši
  2. Sem ravno hotel še pred koncem napisati, to isto kar si napisala na koncu.
    Rodila si se v napačnem vesolju. Svetujem ti, da si poiščeš žensko partnerko.
    Jaz sem eno tako našel - svojo Kraljico in sem vesel, da sem rojen v tem vesolju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Helena, hrabro ste se izpostavila in še bolj hrabro tole napisala. Malokdo si upa delat take korake. Privoščim (iskreno) čim prejšnjo manifestacijo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, saj sem objavila že kakšne večje bedarije, vsaj po mojih merilih. Včasih se pokrije nekaj slučajnih dogodkov in sestavi v dobro zgodbo. Cel seznam je treba vzeti s kančkom humorja, obvezno.

      Izbriši
  4. Helena, jaz vedno rada preberem vse, kar objavite in vse vzamem resno ter nekatere reči s ščepcem vašega humorja, ki ga spretno prepletete in vpletete v realnost. Ma, ne, ne skrbi me:), če pa naletim na kašnega tapravega, ga pošljem na vaš naslov.
    Še na nekaj masaž!!! Res so mojstrice, kaj vse odkrijejo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem ugotovila, da ženske nujno potrebujemo podporo in da si jo moramo vzeti povsod tam, kjer jo lahko dobimo.

      Izbriši
  5. Gospa Helena, jaz vas povsem razumem, ker sem bila v podobni situaciji tam med 28. in 30. letom. Po 10-letni zvezi sem poiskala najprej sebe, kaj si želim in kako želim živeti. Nato pa napisala seznam, kaj si želim pri partnerju. Nisem popustila niti pri eni točki in šla v tem času na nevemkoliko zmenkov. In sem ga našla, sorodno dušo, s katero živiva že nekaj let. Držim pesti, da bo trajalo in trajalo. :) Za vas želim enako in vse dobro! :) p.s. in ne popuščajte pri nobeni točki.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vau, ne smem popuščati? Dobro, se bom držala vašega nasveta. Mislim, da imamo vsi neke minimalne standarde in če greš v prevelike kompromise, potem padeš v kompromisarstvo.
      Sem pozabila omeniti, da sem tudi v svoji samskosti srečna in zadovoljna?

      Izbriši
    2. Nikakor, ker je precej bolje in lepše živeti sam, kot živeti z nekom, s katerim nimaš skupnih točk. Tudi jaz sem neizmerno uživala v svoji samskosti in sem bila res zadovoljna. Zato se samskosti tudi danes ne bojim. Dokler bo bo, ko pa ne bo, pa grem po svoje. Lepše je sicer v dvoje, a jaz pravim: "Če ni za bit', je za it'.". :)

      Izbriši
  6. Draga Helena,
    znebili ste se vse navlake. Sedaj se po terapijah počutite odlično in po vsem tem začnite na novo. Če si močno želite partnerja, potem boste spoznali takega, ki bo izpolnjeval vse točke iz vašega seznama. Mnoge so ga že. Moja soseda iz Lotmerka (jaz živim večinoma na Gorenjskem in malo v Prlekiji), je bila zelooooo dolgo sama. Sedaj pa je srečna že nekaj let..... Želela sem vam povedati le to, da morate imeti močno željo po partnerju in potem ga boste zagotovo spoznali. Že ko mislite, da se vam z zadnjima dodanima točkama partner oddaljuje, ni dobro.
    Priporočam vam tudi iniciacijo reikija, če ga še nimate. Po taki iniciaciji se vam lahko dogajajo čudežne stvari. Predvsem bodo ostali pravi prijatelji, slabi bodo sami odšli. Prišli pa bodo novi, pravi in ni izključeno, da se med njimi pojavi tak moški, ki bo imel vse točke in morda še kaj več.

    Veliko sreče na novi poti,

    Andreja

    OdgovoriIzbriši
  7. Mimo tega zapisa pa brez komentarja res ne morem.Seznam je prekratek, manjka točka dober ljubimec.Pa ne se ustrašit, jaz takega moškega v enem kosu nisem srečala. Če pa seštejem ljubezni pred poroko, partnerja s katerim sem si zgradila dom in ustvarila družino, pa prijatelja s katerim sem celila zakonske rane....sem pa že blizu mojega idealnega moškega.
    Nočem vam jemati poguma, sploh ne.Mogoče nasvet , da je življenje prekratko da bi ga živeli v načrtovanju in po točkah.Vsak dan sproti, kot da je najbolj sončen dan...
    In danes pri šestedetih imam psa.Super mi je.
    Lep pozdrav
    Beba

    OdgovoriIzbriši
  8. Tale seznam je že skoraj znansvena fantastika. A take moške še delajo?
    Ja, pa ena točka še manjka -tolerirati mora vaše prijatelje :)

    Iz svojih izkušenj sem prišla do zaključka, da kar ti je namenjeno, to te doleti, pa četudi se postavljaš na trepalnice :)

    Kaj pa pravi vaš kitajski horoskop?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne morem na moj seznam uvrstiti še ujemanje po kitajskem horoskopu!!! Misija nemogoče ... je pa leto 2016 zame super leto za partnerstvo, zato sem tudi objavila ta seznam, da se "usoda" pripravi in mi da, kar mi je namenjeno.

      Toleriranje prijateljev pa je že bolj uporaben predlog. Ampak, ker veliko zahtev iz zgornjega seznama izpolnjujem tudi sama, si bova z bodočim zelo podobna in potem bova imela tudi podobne prijatelje. Razumljivo?

      Izbriši
  9. Ste prezahtevna, ja. Če bi imeli vsi take spiske, bi človeštvo izumrlo v petih dneh (malo heca). Tukaj samo naštevate, kaj vse mora imeti partner (vaš princ na belem konju). Nikjer pa ne pišete, koliko se sami dejansko potrudite za zvezo (nisem prepričan, da si jo sami sploh želite)...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jure, hvala za vaše mnenje. Morate vedeti, da sem že bila poročena, imela več daljših partnerskih zvez, zato sem sedaj pač malo bolj izbirčna. Zgornji seznam pa se mora brati tudi s kančkom humorja. Če bi me osebno poznali, bi vedeli, da sem v vsakdanjem življenju zelo tolerantna. Če bi bilo potrebno, bi takoj črtala polovico "zahtev":) Razen tisto o smrčanju ...
      Saj zato, ker sem se v zvezi pripravljena potrudi, res potruditi in lahko veliko dam, tudi veliko zahtevam.

      Izbriši
  10. Dobronamerna pripomba z nasprotne strani takega iskanja. Moški smo večinoma prizemljena bitja. Težko se (za daljši čas) ujamemo z žensko, ki tolikšno veljavo pripisuje kitajskemu horoskopu in fengshuiju. Tudi če sicer drugo klapa.

    Sam sem na primer naletel na prepričano in dosledno veganko, za moj okus že kar obsedeno pazljivo glede vsega, kar se tiče prehranjevanja. Ni šlo. Ne da se sprostiti oziroma napetost je prevelika.

    Ekstremisti imajo žal zelo zožen izbor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Še sreča, ker smo tako različni in si lahko poiščemo različne partnerje. Verjamem, da je povezava vsejedec-veganka zelo težavna, mogoče celo nemogoča. Naslednjič boste vedeli, kaj vam ustreza in kaj ne.
      Ne sprejemam pa vaše definicije, da sem ekstremist, ker verjamem v horoskope in feng shui. Verjetno obeh "ekstremov" niti ne poznate dobro. Če ne bi vedeli, da so nam v veliko pomoč, da smo boljši, da se razvijamo v pravo smer in tudi bolj srečni.
      So pa mi zelo všeč moški, ki znajo dobro in pravilno pisati, četudi anonimno, zato vam je napačno predalčkanje oproščeno.

      Izbriši
    2. Jaz pa bi dodal še nekaj, kar v gornji debati ni bilo omenjeno. Kompatibilnost materialnih statusov. Razbrati se da, da ste po premoženju pripadnica najmanj zgornjega srednjega sloja (podjetnica, hiša v Murglah, hotelske počitnice večkrat letno). Po mojih izkušnjah se ženske skoraj nikoli se sprijaznijo s partnerjem, ki bi bilo materialno nižje od njih. Posledica je, da se moški umakne, če vidi, da ženski materialno ne more parirati, ker se zaveda, da bi iz tega prej ali slej nastal problem. Ne govorim o izkoriščevalcih, ki bi se radi prisesali, kakršni verjetno tudi obstajajo.

      Izbriši
    3. Uf, nisem si mislila, da se bom po čustvenem razgaljanju morala razgaliti še finančno. Hiša v Murglah ni moja, ampak jo ima moje podjetje v najemu - tam delamo! Nisem lastnica nobene nepremičnine. Bilanca podjetja je tudi javna, zato si lahko ogledate promet in lanski dobiček - nekaj tisoč evrov plusa.
      Počitnice pa si res večkrat privoščim (kot je povprečje), ker menim, da se je po trdem delu treba dobro spočiti. Ne vem, kakšna starost me čaka - v finančnem smislu, zato menim, da so investicije v svoje zdravje trenutno najboljša naložba.
      Vozim 8 let star avto, največ denarja zapravim za knjige in zdravo hrano, drugih razvad pa nimam. Ne, število čevljev je čisto normalno - z ženske perspektive ...:)
      No, mogoče pa bom sedaj, ko sem se razkrila kot pripadnica nižjega srednjega razreda, imela več možnosti. Kaj menite, Tim?

      Izbriši
  11. Če ostaneva pri malo za šalo malo zares, se strinjam z vami, da imate kot pripadnica nižjega srednjega sloja večjo izbiro kot pripadnice višjega srednjega sloja. Niste pa nič odgovorili glede veljavnosti moje hipoteze o tem, da ženske iščejo materialno enakovrednega ali višjega partnerja. Še posebej tiste, ki iščejo novega partnerja po brodolomu prejšnje dolgotrajne zveze.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da pavšalen odgovor na vaše vprašanje ni možen. Odločitev je zelo individualna. Mislim, da ženske pričakujemo predvsem finančno neodvisnega moškega, da kolikor toliko obvladuje tiste finance - tiste, ki jih ima. Je pa dosti enostavneje, če sta partnerja finančno enakovredna, se strinjam.
      Še to: ženske po "brodolomu prejšnje dolgotrajne zveze" iščejo predvsem moškega, ki je v glavi predelal in obdelal svoje "brodolome". In takšnega, ki se je še sposoben intimno odpreti in ni čustveni invalid. Finance, izgled in položaj igrajo pri tem postransko vlogo.

      Izbriši
  12. Sem iskala recept za robidovo pito, pristala pa na vašem blogu hahaha in sedaj me zanima, če je seznam pri iskanju partnerja kaj pomagal ali ste še vedno samski?
    Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši