četrtek, 18. junij 2015

Čez 25 let bodo starostniki nesrečni in revni

V zadnjem času sem se z različnimi ljudmi pogovarjala o tem, kako bomo živeli, ko bomo starejši (v penziji). Zakaj je to pomembno? Ker lahko samo tako ugotoviš, kaj boš takrat potreboval. Vsi moji sogovorniki so bili enotni: šlo nam bo dosti slabše kot sedanjim upokojencem.

Ne bomo si mogli privoščiti potovanj in dopustov, celo bivanje v lastnem stanovanju bo predrago in bomo živeli v nekakšnih komunah z vsaj delno samooskrbo, ker bo hrana draga. Zelo malo bomo hodili k zdravniku, da o zdravljenju v bolnišnici ne govorim.

Težava bo nastopila takrat, ko ne bomo več mogli skrbeti zase. Bivanje v domovih bo tako drago, da si jih ne bomo mogli privoščiti. Negovalci? Pozabi ... Zato bomo v nekem trenutku, še dovolj pri zavesti in s čistimi plenicami, vzeli tabletko, ki nas bo uspavala in popeljala k svetemu Petru.

Črna prognoza? Ne, sploh ne verjamem, mislim, da bo realnost še dosti, dosti hujša. Zakaj? Zato, ker bodo o višini naših penzij odločali točno ti otroci, ki jih sedaj pridno vzgajamo v potrošnike in egoiste. Mislite, da bodo s takšnimi vrednotami mislili na nas in na naše potrebe?


Kakšna starost nas čaka?

Tudi, če ti bo pripada penzija v višini 1000 EUR, ki si jo tako pridno vplačeval celo delovno dobo, bodo v parlamentu, z enim pritiskom na gumb odločili, da ti je dovolj 399,00 EUR. No, saj bomo imeli prihranke v banki in nepremičnine. Tudi prihranke v banki lahko obdavčijo ali si izmislijo kateri koli zakon, ki bo njihovo vrednost zmanjšal na 10%. Privatno pokojninsko varčevanje? Ah, dajmo obdavčimo, starim je dovolj 100 EUR dodatka na mesec.

Bom pa prodal hišo ali stanovanje, in šel v manjše. Hja, komu pa jo boš prodal? Takšnih nepremičnin bo na trgu zelo veliko in nihče jih ne bo želel kupiti - takratni aktivni populaciji jim ne bo treba, ker jih bodo podedovali ali pa zelo poceni kupili. Prodali jih boste priseljencem iz Afrike in Azije? Hja, v našo nacionalistično državo z egoističnim vodstvo nihče ne bo želel priti.

Kako se naj torej pripravimo na starost?

Samo tako, da čim bolj investiramo v svoje zdravje in uživamo vsak trenutek, ko smo še zdravi, aktivni, imamo dovolj denarja za drobne razvade. Najkasneje čez 25 let, bo svet za starostnike tako krut, da si še misliti ne moremo.

5 komentarjev:

  1. Ja, Helena, sama sploh pomisliti ne upam, da bom kdaj stara. Pred kratkim sem ujela stavek A. Babiča, da je vlaganje v zdravje naložba z dodano vrednostjo.V tem sem dobra :). In to rada počnem... In včasih sem klub temni napovedi optimist in si rečem 'pustimo se presenetiti'. Morda pa vendarle posije kakšen žarek sončka.
    Naj sije!

    OdgovoriIzbriši
  2. To bodo pa potem lahko vse zaprli: trgovine, gostilne, bolnice..... Mislim, da bodo morali dvigniti osnovo zajamečnega dohodka in to moćno. Naj se dela in ustvarja. Potem se bo pa denar obračal. In tudi upokojenci bodo imeli višje pokojnine. Tudi za zdravje bomo lahko še več dali. Delajmo na tem. Bodimi optimisti.
    Lep dan.

    OdgovoriIzbriši
  3. NE investiral bom v KALAŠNIKOVKO Z BOJNIM KOMPLETOM STRELIVA , da pobijem vsaj nekaj tistih , ki so me spravili V REVŠČINO !
    In to priporočam tudi ostalim BRATOM V REVŠČINI !

    OdgovoriIzbriši
  4. (Povprečna starost v letu 2012 umrlih žensk je bila 80 let, moških pa 71,8 leta. SURS)

    Zadnji trendi, ki jih namerava vlada uresničiti, napovedujejo, da se bomo z svežo krvjo, množili kot zajci in tako spremenili življenjske navade.

    OdgovoriIzbriši