petek, 29. maj 2015

Ljubiti alfa žensko

Ko sem prebrala spodnje besedilo o alfa ženskah, sem bila zelo presenečena. Nimam se za alfa žensko, pa vendar mi vseh pet stvari zelo ustreza. Hmmm, kaj pa sedaj?

5 stvari, ki se jih naučiš, ko ljubiš alfa žensko (Vir: Sensa)

Mnogi moški bodo potrdili, da so močne, neodvisne in samozavestne ženske zelo privlačne. Seksi. A ob sebi potrebujejo ujemajočega se moškega, ki ga takšna ženska ne bo - prestrašila.

1. Alfa ženske zahtevajo popolnoma odkrito razmerje. Laži ali dvomi jih le spodbudijo, da pokažejo svoje kremplje. Zavajanje alfa ženske zato ni mogoče - moški ji je predan ali pa ne. Vmesnih različic ni. Želijo vedeti točno kako stvari stojijo, ker bodo prav takšno odkritost vrnile svojemu partnerju.

2. Alfa ženske niso nikogaršnje trofeje, ljubice ali spremljevalke. So izključno enakovredne partnerice, ljubimke ali prijateljice.

3. Razumeti je potrebno, da jim je zaradi njenega ega včasih težko priznati storjeno napako. A ko priznajo in se opravičijo - to tudi resno mislijo.

4. Alfa žensko običajno moški lažje navdušijo z zabavno anekdoto ali intelektualnim pogovorom, kot pa z rožami in čokoladnimi bomboni. Ne stremijo k materialnim dobrinam drugih, ker si želijo te priskrbeti same - zato jih pri moških, ki jih vabijo na zmenke, najbolj zanimajo njihove osebnosti.

5. Ambicioznost je poglavitna vrlina alfa žensk. In to pričakujejo tudi od svojega partnerja. Ne zahtevajo, da so super ambiciozni, kot one same, le, da mu ni največji dosežek dneva to, da je uspel opraviti straniščno potrebno preden so se končali oglasi med njegovo najljubšo serijo.

8 komentarjev:

  1. Zelo dobra ocena tovrstnih žensk in ... fajn reč, ni kaj. Meni so lastnosti všečne. Sama pri ambicioznosti škripam, a od ostalega ne odstopam niti pod razno:).
    Helena, zakaj pa ne, alfa Helena?! Prav pristoji vam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimivo bi bilo oceniti, ali je za alfa žensko ("super ambiciozno", kot definira 5. točka zgoraj) bolj verjetno, da je samska, kot za ne-alfa žensko? Zdi se mi, čisto na pamet, sicer, da je. Super ambicioznost ni privlačna lastnost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zelo malo žensk je alfa žensk, kot je omenjeno v članku. Poleg tega predvidevam, da so besedilo prevedli iz nekega tujega članka, kjer imajo drugačno definicijo ambicioznosti kot pri nas. Je ambiciozna ženska že tista, ki je npr. pomočnica direktorja v manjšem podjetju? Mislim, da je pri nas ne bi označili za ambiciozno, ker je normalno, da ženske hodijo v službo (za 8 ure, celo aktivno dobo). V zahodnem kapitalizmu pa je takšna ženska ambiciozna. Se strinjate?

      Izbriši
    2. Jaz si super ambicioznost predstavljam tako: ženska, ki v 20. in 30. letih postavlja vzpenjanje po karierni lestvici pred družino, oziroma odlaša z nosečnostjo do 35. leta ali dlje. In tega v nasprotju z avtorico članka pač ne vidim kot "poglavitno vrlino."

      Izbriši
  3. Se bere kot horoskop za levinjo... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepo napisano, vendar malce olepsano. To, da niso ljubice, trofeje, spremljevalke je ok in prav, ni pa ok, da ti “dajo” samo takrat, ko se jim zazdi oz. v obliki nagrade!......tezko priznajo napako?! Ne priznajo skoraj nikoli napake in to je strasno tezko prenasat se posebej, ce si objektivna in postena oseba! Skratka....kruto;)

    OdgovoriIzbriši