četrtek, 14. maj 2015

Dan poln vitaminov in mineralov

En tak pester dan je za mano. Tudi zato, ker je bil prvi delovni dan po dopustu, pa tudi zato, ker sem imela dovolj energije za različne aktivnosti.

Bila sem v mestu in videla trenutno največjo ljubljansko znamenitost: Dinner in the Sky - večerja med oblaki. Na kongresnem trgu je dvigalo, ki udeležence večerje/kosila dvigne med oblake. Če koga zanima, si lahko več prebere tukaj. Sama nisem našla niti enega razloga, da bi večerjala tam zgoraj. Niti enega samcatega.


Bi vas mikala večerja, ki bi jo pojedli 50 metrov visoko?  

Doma sem se, oborožena s številnimi dobrotami s tržnice, lotila kuhanja večerje. Naredila sem eko-kozice (zamrznjene jih dobite v Hoferju) in koromač, ki sem ju popekla na čebuli. Dodala sem začimbe in malo paradižnikove eko-mezge, da se doda kisel okus in dobi barva.

Nato sem posebej skuhala neoluščeni riž (dodala manjši lovorjev list in muškatni orešček), v drugi ponvi pa pripravila zelenjavo: mlado korenje in grah, divje šparglje. Dodala sem skoraj do konca skuhan riž, da se je napil čudovitih okusov, vse skupaj pa dobro začinila, saj polnozrnate priloge na splošno potrebujejo močnejše okuse.

Moram omeniti, da je bilo oboje zelo, zelo okusno?

Pri kozicah in koromaču sem dolgo razmišljala, kakšne začimbe dodati. Nato sem se odločila za timijan in origano, ter sol in čili. K spomladanski rižoti pa se, vsaj meni, vedno podata peteršilj in česen, da zelenjava lepo pride do izraza.


Moja večerja iz odličnih spomladanskih sestavin

Če k tej večerji prištejem še zelenjavno enolončnico, ki sem jo pojedla ob desetih za zajtrk, in sadno-zelenjavni sok, ki je bil v želodčku za kosilo, sem danes zaužila zelo veliko mineralov in vitaminov. Bi objavila tudi sliko soka, ampak je nastala tako nefotogenična rdeče-rjava brozga, da vas nisem želela vznemirjati. Sestavine pa so bile: jabolka, korenje, radič, listi rdeče pese, ingver. 

P.S.
Zvečer sem svojemu trenerju napisala takšen SMS:
"Samo, da veš, danes sva imela 3. obletnico, pa si pozabil nanjo. Nimam te več rada!"

Bom jutri na treningu videla, kam je šla najina ljubezen ...

2 komentarja:

  1. Bi izbrala vašo večerjo. Na tleh...
    Se je vrnila, a ne?! Vajina ljubezen :).
    Prijeten dan, Helena! Pa kakšen nov podvig, seveda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najina ljubezen je trdna kot še nikoli, ker sem se zmotila pri datumu obletnice. On pa je bil tako pameten, da mi ni rekel: "Saj sem ti rekel, da je obletnica kasneje ..."

      Izbriši