Povzetek: presne jedi so lahko zelo raznolike in okusne, vendar se moramo za takšen način prehranjevanja tudi dobro izobraziti in pri pripravi potruditi: nabaviti surovine, pripraviti kalčke, imeti različne pripomočke. Časi, ko so presnojedci jedli samo sadje, so na srečo mimo.
Slani krekerji s korenjem in namaz iz nakaljene ajde in bučnih semen
Borovnice s chia semeni - namaz za presne palačinke (lanena semena z jabolki ali banano)
Testo za kakijevo torto: mandlji in fige
Kakijev sicer ne maram ...
... vendar sem presno kakijevo torto z užitkom pojedla.
Naša gostiteljica: Mateja Reš
Kaj vse je v zgornjem delu kakijeve torte, je pa verjetno skrivnost ;)
OdgovoriIzbrišiV soboto sem bila v Strunjanu na prazniku kakijev in jedla božansko torto, še danes se mi sline cedijo ob misli nanjo :)
lp
Mateja Reš mi je dovolila, da vam povem, kaj je v zgornjem del kakijeve torte:
Izbriši5 kakijev
1,5 dl kokosove maščobe (jo raztopimo)
1 žlička agar agar alge
sok 1 limone
vanilija
1 žlica sojinega lecitina za vezavo kreme (nujno!)
malo nastrganega ingverja
Jaz osebno bi receptu dodala malo javorjevega sirupa in dala več limone - da bi se bolj prekril okus po kakiju ... he, he, vem, da sem žleht!
LP
Helena
Barvita kulinarična delavnica,kar mislim si kako dobre in okusne jedi so nastale.Jaz pa obožujem kaki:)
OdgovoriIzbrišiHvala, hvala. Bom ob priliki naredila približek :)
OdgovoriIzbrišiS kakijem je pa tako, kot z olivami, so ti všeč, ali pa sploh ne... :)
Najboljši so, ko se zmedijo, ko jih lahko kar popiješ.
lp
Zanimivo in okusno...A ne, kako se da danes že povsod čarat:) ?
OdgovoriIzbriši