Tudi naši predniki so umirali od plesni. Bilo je je dovolj tako v skromnih bajtarskih hišah, kot v gradovih. Ker ni bilo hladilnikov, se je veliko plesni razvilo v žitih, da o mesu, zelenjavi in posušenem sadje ne govorim. In seveda na stenah hiš - ampak, o tem kdaj drugič. Naši predniki so morali biti glede plesni zelo odporni, drugače so hitro umrli.
Od danes tudi vem, da je v posušenem paradižniku veliko plesni. Naredila sem namaz iz posušenih paradižnikov ter ga dala v hladilnik. Že po treh dneh sem na površini opazila plesen. Dva kozarčka sem morala vreči v smeti, tretji je v redu, saj sem paradižnikov namaz polila z oljem. Maščobe so bile že od nekdaj dobro sredstvo za konzerviranje, spomnimo se na prleško specialiteto "meso v tünki".
Opazila sem, da se je na površini razvila puhasta kepica, ki je kar klicala po fotografiranju. Na fotoaparatu sem imela tudi pravi objektiv, zato je nastalo tole:
Seksi škodljiva lesen
Ker je moja glavna sestavina za hitro kosilo pristala v košu za smeti, sem morala improvizirati. Popekla sem že skuhano in ohlajeno polento, zraven pa dodala por. Bilo je fantastično dobro, zelo yang - energijsko me je ogrelo, pa še vizualno je bilo privlačno:
Seksi dobro kosilo
A ne, kako je polenta po drugi uporabi še boljša:)
OdgovoriIzbrišiSem se prej zatopila v vreme, sedaj pa opazim novo objavo. Prijazno opozorilo! Hvalaaaaaaaa!
Lepo zapečen por,zraven polenta,njami:)
OdgovoriIzbriši