ponedeljek, 26. november 2012

Strupi, kemikalije, težke kovine ...

Najbolj bran prispevek na mojem blogu je Lepo oblečeni in polni strupa. Ko sem ga objavila, je dvignil veliko prahu, in prav zanimivo bi bilo izvedeti, kako je vplival na obnašanje potrošnikov v praksi. Kupujejo z denarnico ali z nosom?

V sredo, 28.11. 2012 ob 17.30 bo Dominik Golenhofen v Kalčku Šiška predaval o težkih kovinah. Tudi za barvanje tekstila se uporabljajo težke kovine. Predvsem perilo je problematično, saj ga nosimo direktno na kožo. S potenjem in drgnjenjem tkanine po koži pridejo težke kovine v krvni obtok. Tam krožijo 2 do 3 tedne, potem pa jih mora telo nekam varno shraniti. Ponavadi se skladiščijo v vezivno in maščobno tkivo, pa tudi v organe in živčevje.

Opozorite na predavanje vse, ki imajo težave s ščitnico (95% obolelih ima v sebi preveč težkih kovin), avtoimunske bolezni (od Alzheimerjeve, do Multiple, Chronove bolezni), slab spomin, so nemirni in hiperaktivni, imajo sindrom nemirnih nog, se ne morejo skoncentrirati ... Seznam s težkimi kovinami povezanih bolezni je zelo, zelo dolg. Preberite več o tem v članku: Amalgamske zalivke - ali se zastrupljamo sami. Iz amalgama dobimo namreč največ težkih kovin, zato se na odstranitev dobro pripravite - več o tem v članku Samopomoč pri odstranitvi amalgamskih zalivk.

Zdravniki teh povezav ne poznajo in ne odkrijejo. Kaj se zgodi, če pride pacient k zdravniku in trdi, da so njegovi simptomi povezani s težkimi kovinami? Če že prepriča zdravnika, da ga pošlje v laboratorij, mu tam iščejo težke kovine v krvi. In izvid je negativen! In vi ste tečen simulant, ki po nepotrebnem vznemirja zdravnika in zapravlja denar iz zdravstvene blagajne. Seveda težkih kovin ni več tam, ker jih telo iz varnostnih razlogov mora odložiti na varnejšem mestu. Ne morejo tako močni strupi krožiti s krvjo po telesu, telo je bolj pametno od nas.

Diagnostika je torej prvi problem. Obstajajo urinski testi, kjer najprej iz skladišč mobiliziramo težke kovine (jih spravimo ponovno v obtok), nato zbiramo urin in jih v posebnem laboratoriju analizirajo. Informacije o tem dobite v Holistični ordinaciji Golenhofen (telefon 059 059 090).

Razstrupljanje težkih kovin pa drug problem. Imamo dve ali tri možnosti, ki so odvisne od tega, kako močno smo zastrupljeni oziroma, kako hitro moramo razstrupiti zaradi zdravstvenih težav. Več o tem na predavanju.

V soboto sem na Prešernovem trgu dobila v roko listek. Greenpeace je organiziral peticijo, ki jo lahko podpišete na www.greenpeace.org/zara :


Nič več žrtev mode

Ugotovili smo, da ZARA pri proizvodnji oblačil uporablja nevarne kemikalije. Za nekatere od teh kemikalij je znano, da tvorijo snovi, ki porušijo hormonsko ravnovesje. Te snovi se lahko sproščajo v vodovje po vsem svetu. Sledi kemikalij, ki povzročajo raka, so bile odkrite tudi v barvilih za oblačila.
Verjamemo v modo brez onesnaževanja. Velike znamke, kot so H&M in Marks&Spencer so se že zavezale, da bodo očistile verige zalog in se razstrupile. ZARA, največji svetovni trgovec z oblačili, pa za zdaj še vedno molči.

Ni komentarjev:

Objavite komentar