sreda, 9. marec 2011

Življenje: Ženske - politične odrešiteljice

Upam, da ste včeraj lepo pravznovale 8. marec. Moj trener me je takoj zjutraj prisrčno razveselil s čestitko in pralinami (ja, zadnji marketinški seminar mu je koristil in ve, kako mora obdržati stranke - s kalorijami ...), moj mož je cel dan delil rdeče nageljne in se počutil strašno integriranega v slovensko družbo (zvečer pa s prijateljem gledal nogometno tekmo - pravil tega praznika še ne obvlada čisto v detajle ...), jaz sem popoldne dobila infuzijo z vitamini in do večera delala neke zoprne stvari.

V časopisih je bilo, standardno, nekaj člankov na temo ženske v politiki. Kako malo jih imamo in kdaj bomo dobili predsednico vlade in/ali države. Ko sem že dobila slabo vest, ker se tako malo politično angažiram, sem na http://www.delo.si/ prebrala prepis magnetograma s seje komisije, ki preiskuje domnevna politična ozadja v zadevi Patria:

Tadej Slapnik: ... preberite si poslovnik, gospod Grims in boste videli, da od včeraj naprej vi niste več predsednik te komisije in ne vem, kaj sploh iščete tukaj.

Zmago Jelinčič Plemeniti: .../nerazumljivo/...
Slapnik: Hvala enako.
Branko Grims: Spoštovani kolega, če nimate ...
Jelinčič: Kaj hvala enako?
Grims: Ali lahko prosim za malo miru? Poglejte, če nimate ...
Jelinčič: Boš po pički dobil, hvala enako.
Grims: Če nimate pojma o veljavnem zakonu in poslovniku, jaz ne morem ...
Jelinčič: Kar glej.
Slapnik: Kaj ti je? Te zabrišem skozi okno.
Jelinčič: Koga
Slapnik: Ti boš meni grozil? Grims: Prosim, bi nehali ...
Slapnik: Boš ti meni grozil, Jelinčič.
Jelinčič: Pokliči varnostnike, pa ga fuknite ven.
Slapnik: Boš ti mene udaril.
Jelinčič: Pokliči varnostnike, pa naj gre ven.
Slapnik: Potepuh.

Vas je minilo? Mene tudi. To je kot po gledanju res slabega porniča, ko se nam za nekaj tednov zagabi seks.

Na žalost pa sem še vedno prepričana, da lahko Slovenijo rešijo prav ženske, ki se bodo angažirale v politiki. Torej, pogumne, vztrajne, pametne in poštene ženske, prosim, pojdite v politiko, pometite z moškimi političnimi prdeci in nas odrešite. Pomagala vam bom po svojih močeh, lahko tudi z izdelavo kitajskega horoskopa (v njem se vidi, kdo je primeren za politiko) ali moralno podporo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar