sreda, 25. avgust 2010

Kitajska astrologija: Energijske posebnosti avgusta 2010

Zelo, zelo čudne dneve preživljam. Le kaj se dogaja, me je zanimalo. Malo sem si ogledala kitajski koledar in se spomnila na e-novice od Lilian Too (www.wofs.com), kjer je govorila o dvojnem "clashu" v mesecu avgustu. Članek sem preletela samo z enim očesom, vendar sem ob analiziranju kitajskega koledarja takoj vedela, za kaj gre.

Ja, za kaj gre?

Letošnje leto je v znamenju tigra, ki mu pripada element les yang. Ker ima vsaka žival (veja) tudi svoje deblo, dobi tiger dodatni opis in sicer leseni tiger. Deblo v letu 2010 je namreč les yang.

Kdor vsaj malo pozna medsebojne odnose petih elementov, bo vedel, da se les in kovina ne marata, saj kovina nadzoruje les. Nastajajo napetosti, spori, prepiri. Kot rezultat takšnega "clasha" lahko nastane tudi nekaj pozitivnega, kot npr. iz hloda nastane postelja, če ga obdelamo s kovino (žago, sekiro, dleto ...). Odvisno od moči in namenov obeh sodelujočih.

Celotno letošnje leto lahko občutimo napesto med tema dvema elementoma. V mesecu avgustu, ki traja od 7.8 do 8.9., pa se energijska situacija še zaostri. Tudi mesecu namreč pripadata deblo in veja. Letošnjemu avgustu prida opica (kovina yang) kot veja, deblo pa je les yang. Torej imamo obratno situacijo kot pri letu.

Iz obeh kombinacij ne nestaneta samo medsebojna clasha med deblom in vejo, temveč tudi med deblom leta in meseca ter vejo leta in meseca. Uf, kako se kreše!!! Opica in tiger si v zodiaku stojita nasproti, čisto nič se ne marata, kar slabo vpliva na ljubezen (partnerstvo) in poveča možnost za prometne nesreče. Debli les in kovina yang vzpodbujata nasilje in vlome, zato bi se naj izogibali mračnim ulicam.

Kaj pomaga? Samo element voda, ki ga na koncu poletja ni prav veliko. Lahko si vodo pričaramo doma, v kopalni kadi, nosimo črno in temno modro perilo, spalno srajco, vrhnja oblačila, posteljnino, zavese, čevlje ... Jemo čim manj sladkih živil (spadajo v zemljo, ki podpira kovino), več pa slanih (ribe, kuhano ali surovo slano zelenjavo). V vodo spada glasba, komunikacija, ezoterika, alternativna medicina, pijače.

Lilian Too omenja še druga dva problematična dejavnika, ki pa ju lahko samo omenim, saj z njima nimam praktičnih izkušenj. Pri letečih zvezdah (Flyin Stars) se meseca avgusta 2010 v centru charta (mreže) nahaja zvezda 5, kar lahko izberemo tudi v kitajskem koledarju. To število je že tradicionalno pripadalo cesarju oz. redkim izbrancem, ne pa navadnim smrtnikom. Je premočno število; spada v element zemlja. Zato ima negativne učinke na zdravje (želodec) in povzroča finančne težave. Nasvet: počakajte s sklepanjem pomembnih pogodb do 8.9. in jejte bolj lahko hrano (ne sladic, ker krepijo element zemlja, ki je že preveč močna - ta nasvet lepo dopolnjuje zgornjega).

Mesec avgust je tudi mesec Hungry Ghosts - lačni duhovi pridejo iz svojih lukenj in se želijo najesti. Upam, da imajo na nas, ki ne poznamo kitajske mistike, manj vpliva in da bodo hitro odšli srečni in zadovoljni nazaj v svoja prebivališča.

Kljub zelo čudnim dogajanjem v zadnjih tednih, se presenetljivo junaško držim. Prepričana sem, da moja moč izhaja tudi iz dopusta na Irskem, kjer sem si okrepila element voda.

1 komentar:

  1. Tudi sam običajno samo z enim očesom preletim WOFS novice, ampak take članke kot je pa tale vaš pa tudi dvakrat preberem

    LP Iztok

    OdgovoriIzbriši