ponedeljek, 20. april 2009

Zdravje: Kdaj končati bioresonančno zdravljenje

V naši ordinaciji za bioresonanco (z dolgim naslovom Holistična ordinacija z bioresonanco) smo najmanj veseli pacietov, ki prenehajo hoditi na terapije, ko se izboljšajo simptomi.

A vam se pa to zdi logično? Ko te več ne boli, nehaš zapravljati denar za terapije?

Na žalost vse skupaj ni tako enostavno. Moj mož (in veliko dobrih terapevtov po svetu) vedno pazi na celostni (holistični) pristop k zdravljenju. Samo na takšen način je mogoče doseči trajno ozdravitev. Kaj to v praksi pomeni: na primer, pri alergijah, je potrebno velikokrat pozdraviti še glivice, odstraniti amalgamske zalivke, sanirati črevesje ... Če tega ne naredimo, se z veliko verjetnostjo alergije znova pojavijo, mogoče celo v hujši obliki.

Pri predčasni prekinitvi terapije sta na koncu nezadovoljna tako terapevt kot pacient. Pacient bo ob ponovitvi simptomov "pozabil" povedati, da je predčasno prekinil terapijo; za neuspeh bo krivil terapevta ali metodo. Terapevt pa je žalosten, saj ve, da pacienta ni pozdravil in da se bodo težave čez nekaj mesecev ali let ponovile.

Kako lahko v ordinaciji preprečimo predčasen odhod pacienta?
  • Pacient naj že pred začetkom terapije izve, kako bo zdravljenje potekalo (pri nas dobijo t.i. terapevtski načrt)
  • Pacient in terapevt se med zdravljenjem pogovarjata o poteku in zapletih (vsaj pri bioresonanci je tako, da ne znamo zagotovo napovedati, koliko terapij bo kdo potreboval, saj je to zelo individualno - odvisno od reakcije telesa, kako pacient izvaja navodila ...).
  • Pacient mora med terapijo spremeniti življenski slog in ga sprejeti kot smernico tudi za v naprej.

Dominika in Ksenije nisem vprašala, koliko predčasnih odhodov imamo pri nas, mislim pa, da jih ni veliko. Nekaj jih odneha že takoj po prvem testirajo, ker se jim zdi terapevtski načrt preveč zahteven (še posebej rubrika: kaj mora narediti pacient za uspeh terapije), nekaj po terapiji ali dveh, veliko pa jih ostane do konca. In tisti so res "naši".

1 komentar: