sobota, 21. november 2015

Bo EU propadla kot Rimsko cesarstvo?

Ko sem na internetu iskala bolj strokovne in poglobljene komentarje o beguncih, sem naletela na Yurija Yatska. Ste že slišali zanj? Mene je navdušil, njegovi pogledi so mi zelo blizu, sem ugotovila. Njegove prognoze, kaj se bo zgodilo z Evropo, če ne bomo takoj in radikalno ukrepali, pa so zelo verjetne. EU bo propadla kot Rimsko cesarstvo.

Del intervjuja iz geopolitika.si:

Kakšni bodo učinki naselitve večinoma muslimanske populacije v Evropi?

V Evropo prihaja masa razočaranih ljudi, ki so jezni zaradi tega, kar se je zgodilo pri njih doma. Zaradi politike zahoda, so jezni tudi na zahod. Prihajajo s sanjami lepšega življenja, toda Evropa jim ne bo mogla zagotoviti istega življenjskega standarda, kot ga uživajo Evropejci. Ker zanje ne bo na voljo dovolj delovnih mest, se bodo začele oblikovati enklave, kjer bodo živeli begunci, ki ne bodo imeli zadosti dela in ne bodo mogli biti enakovredni prebivalcem Evrope. To se bo zgodilo tudi zaradi skozi stoletja oblikovanih delovnih in drugih kulturnih razlik. Živeli bodo večinoma od osnovne socialne podpore, kar jim sicer mora zagotoviti humana evropska družba in države, ki so jih sprejele. Posledica bo marginalizacija, huliganstvo, kriminal … Mnogi bodo postali lahek plen omenjenih radikalnih islamističnih skupin.

Medtem bo naraščalo tudi nezadovoljstvo nad priseljenci med prebivalci Evrope, kar že lahko opazimo po nedavnih nemirih v Nemčiji in Skandinaviji.

Ko bo število pripadnikov islama doseglo 5 do 7 odstotno kritično maso (vsaj lokalno), kar se bo glede na intenzivnost procesa širjenja begunskega vala zgodilo kmalu, pa se bodo tudi Evropejci, ki so izgubili trden sistem vrednot in kulturne osnove, pričeli množično spreobračati v islamsko vero. Sprožil se bo proces avtosinhronizacije. To se ne bo zgodilo v daljni prihodnosti, čez 80 let, temveč zelo hitro. V desetih, petnajstih, maksimalno dvajsetih letih.

Konkretni podatki pravijo, da se je samooklicani islamski državi v Siriji in Iraku priključilo precejšnje število zahodnjakov, ki nimajo priseljenskih korenin. Proces se torej že odvija, a zaradi malega števila radikalnih muslimanov še ni masoven. Tak bo postal, ko bo dosežena kritična masa.

Kako dramatične bodo posledice teh sprememb?

Islamizacija, ki bo nastopila v Evropi, bo povzročila isti kaos, kot ga vidimo danes na območjih Bližnjega vzhoda in severne Afrike, od koder prihaja večina beguncev. Zgoditi se preprosto ne more nič drugega. Toda posledice kaosa na prostoru Evrope bodo še hujše.

Opozicija radikalne desnice, ki temelji na ostankih vrednot stare Evrope, ne bo zdržala dolgo, saj bo večina prešla na drugo stran in se pridružila islamistom, ki imajo bolj kakovosten sistem vrednot z močnejšo moralno podlago. Vsakršno gibanje, ki tega ne premore, je obsojeno na izginotje.

Evropska kultura bo izginila ne le v smislu populacije ampak tudi literature, umetnosti in kulturnozgodovinskih spomenikov. Kaj po svetu počnejo pripadniki radikalnih islamskih skupin? Na ozemljih, ki jim zavladajo, uničujejo spomenike. Mislite, da bodo Evropi prizanesli? S tem, ko brišejo preteklost celih narodov, celo civilizacij, med populacijo ustvarjajo ljudi brez zgodovine, ki jih je mogoče lažje manipulirati.

Posledice kaosa bodo tako hude, da bo trenutno prisotna civilizacijska forma razvoja popolnoma ustavljena. Nastal bo talilni lonec, koktejl iz katerega se bo začel graditi nov red, nov sistem. Ne izključujem pa, da bo iz tega nastalo kaj lepšega, kot je danes.

Kako naj torej Evropa rešuje problem beguncev?

Begunci prihajajo v Evropo, ker jim je hudo in so bili v to prisiljeni. Begunci so žrtve, toda obenem tudi orodje družbenega inženiringa za preoblikovanje Evrope. Ta vodi v isti kaos, od katerega so zbežali sami. Ravno zaradi tega je potrebno problem beguncev reševati bistveno bolj globinsko, kot se dogaja zdaj.

Ljudem, ki so ta trenutek v tranzitu in stojijo na pragu Evrope, je treba nujno pomagati in jih sprejeti. Toda potem mora nastopiti streznitev. Potrebno je začeti reševati vzroke problema beguncev. Vzroki pa so danes tabu tema. O njih sploh nihče noče govoriti. Še najmanj evropski voditelji in mediji.

Ustaviti je treba kaos, ki se dogaja na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki. Prenehati je treba s podporo radikalnim gibanjem, ki se predstavljajo kot borci za svobodo in demokracijo. Prihaja namreč do absurdnih situacij, ko zahod v določenih državah podpira, oborožuje, financira in uri iste radikalne organizacije, ki jih drugje označuje za teroriste in proti njim bije vojne.

 Evropa bi morala prenehati s fantazijami o demokraciji v tej regiji in pomagati krepiti režime, ki zagotavljajo stabilnost. V Siriji je Asad denimo edini človek, ki je trenutno sposoben voditi boj proti samooklicani Islamski državi. Danes se nihče drug zares ne bori proti njej. Zahodna koalicija proti ISIL je pesek v oči. Če bi Asad padel, bi v Siriji zavladal ISIL in le vprašanje časa bi bilo, kdaj bi se z njim zlile vse opozicijske skupine. Spet ne zaradi tega, ker bi bili med njimi sami slabi ljudje, ampak zaradi procesa avtosinhronizacije. Takšni so zakoni narave.

Se vam ne zdi, da so za takšno politiko vseeno krive ZDA?

Za procesom ustvarjanja in sprejemanja beguncev stojijo isti igralci. A ne bi rad s prstom kazal le na ZDA. Zadeve so kompleksnejše.

ZDA so v dani situaciji malo bolj egoistične, kar niti ni hudo narobe, ker mora v končni fazi vsak najprej poskrbeti zase. ZDA rešujejo svojo kožo, kajti podoben proces kot v Evropi grozi tudi ZDA. Pred Evropo imajo le nekaj let prednosti.

Obstajajo drugi, večji igralci, za katere so ZDA le figura na šahovnici. ZDA so kraljica in ne kralj, ki odloča o vseh stvareh.

Kako bi strnili misli o begunski krizi?

Če se želimo izogniti tej krizi, moramo začeti z reševanjem tam, kjer je nastala.

V Evropi ni rešitve begunskega problema. Evropa ima sredstva za reševanje stiske omejenega števila ljudi, ne pa možnosti, da posvoji milijone beguncev.

Zato je nujno, da Evropa svoje moči preusmeri proti izvoru problema in ga rešuje tam, kjer je nastal. Ker je doslej delala nasprotno, bo cena visoka, a še vedno neprimerljivo manjša, kot če reševanje pri izvoru ignorira.

Ob vsem tem se je dobro spomniti usode Rimskega imperija. Popoln propad, degradacija in več stoletij popolne teme, ki je sledila.

četrtek, 19. november 2015

Mednarodni dan moških

Danes je mednarodni dan moških. Lepo, da so tudi oni dobili svoj dan. Jim ga privoščim.

Ne vem pa, kaj si naj mislim o tem podatku, ki sem ga prebrala na www.siol.net: več kot polovica 30-letnih moških živi pri starših.

Seveda, bodimo pravični, ne vemo, koliko 30-letnih žensk živi pri starših. In, po drugi strani, zakaj ne bi živeli pri starših, če lahko in želijo?Saj so nekdaj skupaj živele tri ali celo štiri generacije.

Vendar pa obstaja med načinom življenja "danes" in "nekdaj" velika razlika: v stopnji razvajenosti.


Kar bi me res, res zanimalo je namreč tole: koliko 30-letnikov prispeva denar za skupne stroške v gospodinjstvu? Koliko jih mora čistiti, prati, pospravljati, skrbeti za vrt, avto, domače živali? Ali vse to, namesto njih, naredijo starši?

Če najde kdo takšne podatke, naj mi jih takoj sporoči. Mogoče mladim Slovencem delam krivico - in to na njihov dan!

sreda, 18. november 2015

Idealen partner za moj herpes

"Na začetku tedna se boste počutili utrujeno, sredi tedna vas bo Venera naredila neustavljivo privlačne, konec tedna boste srečali osebo nasprotnega spola in preskočile bodo iskrice." Tako pravi moj horoskop za ta teden.

Hja, kaj naj rečem, do sedaj tisto o utrujenosti kar drži, moje ogledalo pa mi je danes povedalo, da nas se končno neham ogledovati in spravim delat! Kako bo za vikend, še ne vem, se pa močno ogrevam za obisk pasjega zavetišča, kjer bi lahko preskočile močne iskrice med mano in pasjim mladičkom ... Bomo videli.

Danes sem bila na bioresonanci. Dobila sem neke provokacije za viruse, ki mi že več desetletij delajo težave, saj jih imunski sistem ob izbruhu ni mogel dobro uničiti. Pazite, nekaj desetletij! Tako bom lahko v naslednjih dneh dobila velik herpes (kot reakcijo na terapijo) - adijo poljubljanje s samcem, ki ga bom (baje) srečala konec tedna. Še en razlog, da si raje omislim psa. On bo mislil, da je na ustnici lepotno znamenje in me kljub temu polizal.

Terapevtki sem tudi potarnala, da sem utrujena. Iz nahrbtnika sem privlekla 25 prehranskih dopolnil iz Avite in jo prosila, naj testira, katera trenutno rabim. Čisto na vrhu je bil B kompleks Interzell, kar sem tudi predvidevala. Pomanjkanje vitamina B povzroča utrujenost, v tem izdelku pa je mešanica visoko doziranih vitaminov B z dobro biorazpoložljivostjo.

Pa še en indic za pomanjkanje vitamina B sem imela: v Hurgadi sem si večkrat privoščila pivo ...

Ne vem, kaj je z mano, zopet pišem o temi, ki sploh ni bila na programu. Želela sem pisati o knjigi, ki jo trenutno berem in me je tako zelo navdušila, kot že dolgo nobena. Kupila sem jo na letališču, tik pred letom v Hurgado ...

Moj namig za obvezno branje je: Ukrotite šimpanza v sebi (avtor: Steve Peters)


Kdo vlada pri vas? Človek ali Šimpanz?

Ogromno dobrih nasvetov boste našli v knjigi, predvsem pa ugotovili, kdaj ste Človek in kdaj Šimpanz. Zanimivo je tudi poglavje o tropu, kako izbrati, kdo bo v njem. In kaj bi moralo pisati na kamnu življenja, pa še druga poglavja o stresu, komuniciranju, reševanju težav so vredna branja. Da o risbicah ne govorim ...

Všeč mi je bilo tudi tole:

Idealen prijatelj ali partner bo po vsej verjetnosti:

- poskrbel, da se dobro počutite v svoji koži
- vam pomagal, da se razvijete kot oseba
- iz vas potegnil najboljše
- vam dal prednost pred sabo
- vas sprejel, kakršni ste.

Tako, sedaj pa naredite analizo, kdo v vašem tropu vam daje to, kar je napisano zgoraj. Se bojim, da bo bilanca zelo klavrna.

torek, 17. november 2015

Perioda 9, Pariz, Hurgada

Z lepim se lahko "pohvalim": letos sem obiskala že 3 države z vojnimi konflikti. Konec januarja sem bila v Istanbulu, oktobra v Izraelu in prejšnji teden v Egiptu. Na letalu, na poti domov, sem v reviji brala članek o Parizu in si rekla, kmalu moram (znova) obiskati to lepo mesto ...

Seveda se bom sedaj nekaj časa izogibala streljanju in bombam, čeprav se lahko hitro zgodi, da bodo prišle k nam. Dejstvo je, da bo lahko kmalu nevarneje obiskati Berlin ali Bruselj, kot pa iti na dopust v Hurgado.

Kaj si vi mislite o beguncih in teroristih? Imate že svoje mnenje? Kako veste, da je "pravilno"? Kaj lahko naredimo? Lahko sploh preprečimo spremembe, ki se dogajajo? Bi jih morali preprečiti?

Naš idiličen svet v mirni Evropi se ruši. Kot sem že večkrat napisala, pa ne želim biti provokator in glasnik zarot, vendar se naslednje leto začenja nova perioda 9. Kolega Mark Sakautzky je napisal odličen članek o periodi 9 in analiziral tudi pokol v Parizu. Članek je v nemščini in dosegljiv tukaj. Nasvet: prevedite ga v angleščino s pomočjo Google prevajalnika, ne v slovenščino.

Števila, ki bodo vladala periodi 9 bodo: 9 (pozna nebeška sekvenca), 2 in 7 (zgodnja nebeška sekvenca). Vsa ta števila, v različnih interpretacijah, predstavljajo element ogenj - to bo vladar periode 9. Ogenj je povezan z inteligenco, intuicijo, pa tudi s fanatizmom in mentalno-čustvenimi izčrpavanji, vse do duševnih bolezni.

Periodo 9 predstavlja triagram Oče (nebo), ki je sestavljen iz treh yang linij, njegov element je kovina, ki jo povezujemo s avtoriteto, modrostjo, pa tudi z agresivnostjo in vojnami. Mark je za 13. 11. 2015 izdelal tudi kitajski horoskop in ugotovil, da je poln ekstremnih konfliktov (clash).

Heksagram, ki predstavlja periodo 9 pa je sestavljen iz (spodaj) treh yin linij (mama - Kwan - sever) in (zgoraj) iz treh yang linij (oče - Chien - jug). Energija v tem heksagramu poteka od juga na sever. Je potrebna dodatna razlaga za trenutna dogajanja?

Naj še enkrat opozorim, da je ogenj zelo hiter element, kovina pa zelo oster. Približno si lahko predstavljamo, kaj nas čaka dolgih 27 let od 22. 12. 2016 naprej. Prehod iz ene v drugo periodo se začne seveda že prej, najmanj 3 leta prej, Mark pravi, da do 5 let.

Ne vem, kam me je zaneslo s pisanjem, v bistvu sem želela samo objaviti nekaj fotografij iz hotela v Hurgadi, ki sem jih zadnji hip naredila s telefonom.




nedelja, 15. november 2015

Kje sem se potepala?

Ste me kaj pogrešali? Spontano sem se odločila, da grem na dopust v tople kraje. Veste, kje sem bila?









Nadaljevanje sledi ...