četrtek, 21. marec 2013

Sezonske rožice v letu kače

Bralka bloga me je s svojim komentarjem opozorila, da še nisem ničesar napisala o tem, kakšne barve naj letos uporabimo za sezonske zasaditve. Ponavadi smo roželjubci o tem diskutirali na Ruthinem blogu, letos pa na žalost ne bomo.

Leto 2013 je po kitajskem koledarju v znamenju vodne kače. Ker je kača ognjeno znamenje, si lahko predstavljate, kako konfliktno bo letošnje leto. Mimogrede, moje vremenske prognoze so: veliko padavin pozimi in suša poleti. Tudi to lahko upoštevamo pri izbiri letošnjih rastlin.

Konflikt med vodo in ognjem rešujemo s tretjim elementom, ki igra posrednika. To je v letu 2013 element les. Sem spadajo vse rastline, ki so zelene barve (na primer trave, batata, smilj - in druge zelene strukturne rastline); če so pokončne rasti, še toliko boljše, zato bodo v mojem vrtu zelene trave igrale vodilno vlogo.

V zasaditvah naj bo najmanj 50% rdečih, roza ali vijoličnih barv, ostalo pa zelena barva. Izogibajte se rumeni, oranžni, modri in sivi.

Moji vrtnarski hormoni se še niso čisto prebudili, vendar vsak dan opazujem spremembe v vrtu in delam načrte.



Dva predloga za letošnjo sezonsko zasaditev (nobena ni za vročo lego)

Feng shui v spalnici

Moram se malo pohvaliti: v aktualnem Nedeljskem dnevniku je objavljen članek o meni. Govorim o feng shuiju v ljubezni in o tem, da je spalnica najpomembnejši prostor v stanovanju ali hiši. Slovenci še vedno zelo nepozorno opremljamo spalnico, vendar se časi spreminjajo. Kar pa ne pomeni, da je v spalnici tudi manj težav.

Kot vedno, vas pozivam, da časopis kupite in si članek sami preberete. Novinarka Meta Černoga ga je res dobro napisala, zelo mi je všeč! O feng shuiju ni tako enostavno pisati, kar poskusite ...


Kaj vse ne sodi v spalnico, si lahko preberete v Nedeljskem dnevniku

torek, 19. marec 2013

Z uporabo intuicije do pravih odločitev

Včeraj sem bila prvič na "duhovnem" seminarju, pa naj se to še tako čudno sliši. Učenje feng shuija ne štejem med duhovne zadeve; tam smo vedno zelo garali in morali uporabljati predvsem svoje možgane.

Spontano in z veliko intuicije (ha,ha) sem se odločila, da obiščem seminar "Z uporabo intuicije do pravih odločitev in izpolnitve osebnih potencialov", ki ga je organizirala Agencija poti. Sploh nisem vedela, kaj naj pričakujem in kako bomo iskali svojo intuicijo.

Moram reči, da mi je bil seminar zelo všeč in predavateljica Tamara Belšak ga je zelo dobro izpeljala. Saj je bil na trenutke ezoteričen in duhoven, vendar v mejah in samo toliko, koliko smo potrebovali oziroma želeli.

Izvedeli smo, da ima intuicijo vsak in da se izraža na različne načine. Eni jo slišijo, drugi vidijo, tretji zavohajo ... Naredili smo veliko vaj in počasi odkrivali, kaj nas ovira, kaj je naše življenjsko poslanstvo, kako odpuščati, kako kreirati, napisati dobro afirmacijo (na primer: Dovolim si, da se ukvarjam sama s sabo, ko začutim, da to potrebujem!)


Kam je izginila moja intuicija?

Slišali smo veliko uporabnih nasvetov. Meni jih je bilo toliko všeč, da sploh ne vem, katerega izbrati. Mogoče sta mi v tem trenutku všeč ta dva:


  • Vesolje nam nikoli ne naloži bremena, ki ga ne moremo nositi - pa čeprav se nam v tistem trenutku zdi, da je breme pretežko.


  • Največji učitelji so tisti, ki nas najbolj razjezijo - skozi jezo namreč najlažje prepoznamo vzorce svojega obnašanja.

Zato vas bom s svojimi članki na blogu še naprej jezila, da vam bom čim boljša učiteljica ... 

Za konec pa še ena misel:

Prenehajte biti to, kar ste bili in postanite to, kar ste.

ponedeljek, 18. marec 2013

Ponedeljek začnemo s smehom

Grupa udatih žena je bila na seminaru sa temom: "Koliko ima ljubavi u vašem
braku?"

Pitali su ih:

- Koliko vas voli svoje muževe? Sve žene su podigle ruke.

- Kada ste posljednji put rekli mužu da ga volite? Neke su odgovorile
danas, neke prije par dana, a neke su rekle da se ne sjećaju.

Onda su im rekli da svojim muževima pošalju slijedeći SMS: "Volim te dušo"
i da sačekaju odgovore ... A evo nekih odgovora muževa:

1. Ko je to?
2. Ooo, majko moje djece, da li si bolesna?
3. I ja tebe. (bio je samo jedan!)
4. Što je sad? Opet si slupala auto?
5. Ne razumijem? Što to znači?
6. Što si sad napravila!? Ovog puta ti ne opraštam!
7. !!!???
8. Ne glumi ludilo, samo mi reci koliko ti treba?
9. Da li sanjam?
10. Ako mi ne kažeš za koga je ova poruka, neko će biti mrtav!?
11. Lijepo sam te zamolio da više ne piješ. Ako nastaviš, definitivno te
ostavljam ****