četrtek, 8. februar 2018

Moje Prešernovo kosilo

Vsi so se danes na spletu hvalili s smučanjem, pohodi po snežni pokrajini, fotografiranjem snežne pokrajine, delanjem snežaka, obiskom kulturnih prireditev ... Jaz pa se bom pohvalila z odličnim, zdravim, veganskim kosilom. Mislim, še Prešeren bi ga jedel! Mogoče vam bo v naslednjih dneh kateri od receptov še prav prišel.

Kaj sem skuhala:

1. Basmati riž z grahom kot priloga (začimbe: peteršilj, muškatni orešček, sol).


2. Solata iz korenčka in popraženih sončničnih semen (začimbe: sok polovice limone, sol, poper in olivno olje) - to solato sem delala prvič in izredno mi je bila všeč.


3. Por s kostanjem (začimbe: sol) - ekološki kostanj sem kupila že skuhan in ga na koncu dodala popraženemu poru.


4. Muškatna buča s čebulo (začimbe: sol, peteršilj, rdeča paprika, belo vino).


Dober tek!

1 komentar:

  1. Mmmm, to je bilo pa dobro. Por in kostanj sta mi zanimiva kombinacija in bom poskusila skuhat.

    OdgovoriIzbriši