nedelja, 12. november 2017

Kako preživeti november 2017?

Kar nestrpno sem pričakovala mesec november - v energijskem smislu, ne vremenskem ... :) Ta mesec se namreč po kitajskem koledarju začne zima in ojača se moč elementa vode, ki imeni izredno dobro dene. Paziti moram samo, da voda ni premrzla. V idealnem svetu bi morala v začetku meseca novembra spakirati kovčke in do marca oditi v tople, vlažne kraje. Tam bi pisala, študirala, vrtnarila, pripravljala seminarje ...

Ker pa živim tukaj in sedaj, se moram pač prilagoditi. Od 7. 11. 2017, ko se je začel november, sem postajala vedno bolj introvertirana. Prav iskala sem mir, se poglabljala v notranje plasti svoje osebnosti, si okrog sebe "hrčkala" knjige ... Ta umik sem opazila tudi pri drugih, ki se ukvarjajo z energijami in napovedali so ga različni (klasični) astrologi.

Novembra vlada svinja, ki je energijsko voda yin; letos je to kovinska svinja. Ker kovina podpira vodo, se s tem ojača značaj svinje. Zato bo ta mesec (do 7. 12.2017) predvsem mesec poglobljene resnice. Tiste prave, ki najprej zaboli. Ne pozabimo: smo v yin delu meseca, v drugi polovici, zato bodo vse spremembe in odločitve v našem življenju dolgotrajne (več mesecev, let).


Resnico bomo iskali v knjigah (prav študiozni bomo) in v vsakodnevnih dogajanjih. Laži ne bomo prenašali. Vendar se kovinska svinja nerada odloča (za razliko od drugih tipov svinj). Prav tako se nerada ozira na zunanjo podobo (ljudi), socialni status, umetno ustvarjeno hierarhijo. Zato se lahko zgodi, da bomo v novembru 2017 neodločni in raje počakali do decembra z zadnjimi letošnjimi odločitvami. Na splošno v feng shuiju svetujemo, da v tem času, ko se leto poslavlja in je energija zelo yin, samo zaključujemo projekte.

Lahko se zgodi, da bomo bolj kot na zunanji videz pazili na udobje (hodili naokrog v trenirki) in malo zanemarili čiščenje stanovanja. Tudi pri telovadbi bomo bolj podobni koali kot tigru. Nič za to, bomo v velikem čiščenju pred zimskim solsticijem vse nadoknadili.

Več se bomo zadrževali doma, prijetno in dobro večerjo bomo imeli raje kot 5-hodni meni v dragi restavraciji. Poleg užitkov pri hrani pa nam bo kovinska svinja nudila tudi obilo erotičnih užitkov, samo prepustiti se jim moramo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar